Trápí vás červené pupínky po holení? Tipy, jak se jich zbavit

Krása 17. září 2019 | 12:26 — Monika Moorová
Zarůstající chloupky dokážou celý obřad holení či depilace dost znepříjemnit. Nevzhledné zarudlé pupínky bývají nutným zlem, ale nikoli nevyhnutelným.
Další 3 fotografie v galerii
Nežádoucím efektem holení chloupků jsou červené pupínky / Shutterstock

Způsobů, jak se zbavit chloupků je hodně, stále je ale nejoblíbenější klasické holení. Žiletky a různá holítka jsou cenově přijatelná, holení je rychlé a bezbolestné. Nežádoucím efektem tohoto zbavování chloupků jsou však červené pupínky, které se ti na hladké pokožce často objevují. 

Z jaké příčiny pupínky vznikají?

Pupínky se objevují na intimních partiích, v oblasti třísel, kde je pokožka citlivější. Důvodů, proč se pupínky objevují, je spousta. Zapříčinit to může užití nevhodných přípravků před a po holení, přecitlivělá pokožka, tupý břit holítka nebo alergie na některý použitý kosmetický přípravek.

Správné načasování

Dost z nás se holí na poslední chvíli, kdy těsně před odchodem na schůzku/rande/party zjistíme, že naše nohy či intimní oblast "nejsou v kondici". Perfektní oholení si ale žádá trochu času. Nejlepší je odstraňovat chloupky večer či ráno po koupelinebo sprše. Budou mít čas lehce změknout a povolit, tomu napomůže také pěna či gel na holení. Dnes je na trhu bezpočet přípravků, můžete si vybrat dle typu pokožky či konzistence. Rozhodně však přípravek odložte, pokud zaznamenáte jakoukoli nepříjemnou kožní reakci.

Po, nebo proti?

Velmi diskutované bývá, zda holit po nebo proti směru růstu. Pokud zvolíte první možnost, zarůstání chloupků tím můžete minimalizovat. Tento postup si však žádá několikero tahů a některé ženy si stěžují, že i přes to nedosáhnou takové hladkosti, jako při holení proti směru růstu. Holení proti směru růstu však pupínky způsobuje mnohem častěji. Je tedy na vás, co zvolíte.

Pryč s odumřelými buňkami

Dodržujete veškeré předešlé zásady, a přesto se nemůžete zbavit pupínků? Mohou za to zarůstající chloupky. Tomu předejdete, pokud budete pravidelně odstraňovat odumřelé buňky. Nejlepším způsobem je používání peelingu a lufu. Odkrývají svrchní vrstvu pokožky a chloupky tak nebudou mít šanci zarůst. Je však potřeba tuto činnost provádět pravidelně.

Následná péče

Aby holení vaši pokožku nepoškozovalo a docílily jste hebké a zářivé textury, na závěr holení místo opláchněte, osušte jemným ručníkem a použijte zklidňující krém. Pokožka v oblasti třísel také uvítá volnější prádlo, nebo takové, jehož okraje nebudou zbytečně dráždit.

Uvedené rady se bezprostředně týkají zejména holení žiletkou, ovšem zarůstající chloupky, zodpovědné za vzniklé pupínky, vás mohou potrápit i po depilaci strojkem, cukrovou pastou, voskem či krémy. V tom případě stačí opět aplikovat peeling a lufu a o hladkou pokožku máte postaráno. Buďte svůdná, tedy hlavně bez chloupků.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu