Není culík jako culík. I tak obyčejný účes můžete docela snadno oživit

Krása 06. prosince 2020 | 10:35 — Helena Malá
Kdo má polodlouhé nebo dlouhé vlasy, má určitě s culíkem bohaté zkušenosti. Stáhnout vlasy do ohonu je rychlé i praktické. Když máte například mastné vlasy, culíkem to perfektně zamaskujete a ještě působíte upraveně. I culík však může mít mnoho podob.
Další 3 fotografie v galerii
Culík může mít mnoho podob / Pixabay

Culík je zřejmě vůbec nejstarší účes. Už dobové fresky z roku 1600 před naším letopočtem dokazují, že jej nosily ženy ve starém Řecku. Kolem 6. století nosili mayští muži buď jeden široký culík, anebo několik tenkých. Jejich ženy se ale naopak zdobily zaplétanými copy. Krátké vlasy tehdy mívali jen otroci.

Dnes je culík jedním z nejrozšířenějších účesů. A rozhodně ho ženy nenosí jen při sportování. Jde o super jednoduchý účes, který máte za chvilku hotový. Ale i s obyčejným culíkem můžete zazářit, stačí ho trošku vylepšit.

Elegantní culík

Tento účes je velmi efektní, a přitom tak jednoduchý! Udělejte si vysoký culík a pořádně ho utáhněte. Poté z culíku vytáhněte tenký pramen a omotejte ho kolem gumičky. Můžete ještě přidat nějakou hezkou sponku nebo gumičku.

Culík s copy

Pokud máte dostatečně dlouhé vlasy, můžete vyzkoušet tuto romantickou podobu culíku. Jednoduše si po stranách hlavy zapleťte dva copy a ty pak stáhněte s ostatními vlasy do culíku.

Vlnitý culík

Pokud máte rovné vlasy, zkuste malou změnu, a to vlnitý culík. Jednoduše si prameny vlasů natočte. a teprve pak je sepněte do culíku. Pokud necháte po stranách hlavy ještě pár volných pramenů, bude romantický look úplně dokonalý.

Culík s několika gumičkami

Culík můžete ozvláštnit i pomocí gumiček. Jakmile máte culík vytvořený, dejte si o pár centimetrů níž další gumičku, pod ni další a tak dále, dokud nebudete mít gumičky po celé délce culíku. V každé mezeře vlasy povytáhněte, vytvoříte tím zajímavý efekt.

Culík z příčesku

Pokud nemáte dost vlasů, abyste si culík vytvořily, nebo pokud máte tak řídké vlasy, že pak culík vypadá smutně, pořiďte si příčesek. Vykouzlí vám nádherný a bohatý culík během minutky. Příčesky ze 100% lidských vlasů jsou krásné a na hlavě nerozpoznatelné. O tom, jaké účesy dokáží omladit starší ženy, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu