Pěkný plnovous není jen tak. Chce to správnou péči a trpělivost

Krása 19. dubna 2021 | 14:27 — Klára Sanders
Pokud toužíte po luxusním a hustém plnovousu, důležité je se nevzdávat. Tvář může zarůstat i čtyři týdny, proto je důležité obrnit se trpělivostí. Výsledek v podobě mužné zarostlé tváře pak bude stát za to.
Dalších 5 fotografií v galerii
Vousy tvoří důležitou část image každého muže / Burst/Pexels

Hipsterský styl úpravy vousů je v současné době velmi moderní. Než si ale necháte narůst vousy, měli byste myslet na několik důležitých věcí. Vousy dokáží změnit celou vaši vizáž. Vyberte si proto styl, který koresponduje s vaší osobností, zaměstnáním a tím, jak trávíte volný čas.

S vousy je to podobné jako s vlasy. Je třeba zvolit takový střih, aby vás nijak neomezoval, aby vám skvěle padl a aby vám dodal sebevědomí. Nemůžete si jen říct, co se vám líbí, protože co sluší jednomu, nemusí slušet druhému. Proto se vždy vyplatí brát v potaz svůj tvar obličeje i kvalitu vašich vousů. Z jemného a řídkého chmýří hustý plnovous zkrátka nevytvoříte. Se správným střihem by vám měl poradit zkušený pánský holič.

Strniště zvýrazní rysy

Obrovskou výhodou několikadenního strniště je, že sluší jakémukoliv tvaru obličeje. Jde o jakýsi kompromis mezi hladce oholenou tváří a plnovousem. Protože strniště opticky nerozšiřuje váš obličej po stranách, zříkat se jej nemusejí ani pánové s kulatým tvarem obličeje. Upravené strniště příjemně zvýrazní rysy tváře a působí ležérně i sexy zároveň.

I když je jeho údržba docela nenáročná, bez dobrého holicího strojku a zastřihovače vousů se neobejdete. Pokud chcete, aby vaše strniště bylo příjemnější na dotyk, použijte olej na vousy.

Bradka je náročnější na úpravu

Správná úprava vousů ve stylu kozí bradky podtrhne váš silný mužný vzhled. Dodává přesně vymezené kontury obličeji, který má tendenci být širší, jako je kulatý tvar obličeje nebo čtvercový tvar obličeje. Bradka přitahuje pozornost k oblasti brady a dolní čelisti, nabízí záchytný bod pro oko a vytváří iluzi vyváženějšího obličeje. Lze ji také kombinovat s knírkem.

Aby bradka působila dobře, je třeba o ni pečovat. Při úpravě tohoto střihu vousů vám pomůže kartáč na pročesávání nebo hřeben na vousy a samozřejmě kvalitní zastřihovač vousů. Pořídit si můžete také šampon na mytí vousů, výsledek pak bude dokonalý.

O plnovous se vyplatí pečovat

Hodně trendy jsou také plnovousy, které mohou mít různou podobu - některé střihy jsou delší, jiné kratší. Ať už zvolíte jakýkoliv, jedno mají všechny společné. Součástí každého plnovousu jsou vždy kotlety, knír a bradka. Pokud se pro plnovous rozhodnete, nechejte vousy volně růst alespoň měsíc.

Co se týká údržby, v případě plnovousu je nejnáročnější. Je třeba jej pravidelně mýt, nejlépe speciálními přípravky. Běžné přípravky by mohly vousy příliš odmastit, což není žádoucí. Plnovous je také vhodné pravidelně kartáčovat a nezapomeňte ani na výživu v podobě oleje či balzámu. A pokud je to třeba, pořiďte si také vosk, který vám pomůže zafixovat plnovous dle vašich požadavků.

Knír se vrací jak bumerang

S oblibou kníru je to jako na houpačce, někdy je v módě, jindy naopak. Díky tomu, že strhává pozornost na centrální část obličeje, neovlivňují okolní tvary celkový vzhled. Dovolit si ho proto mohou muži prakticky s jakýmkoliv tvarem obličeje. Je ale pravdou, že úplně nejvíc sedí pánům, kteří mají oválný či hranatý tvar obličeje.

Při úpravě kníru oceníte vosk, díky kterému jej vytvarujte tak, jak potřebujete. Kratší knírek pak můžete upravit pomocí speciálního kartáčku či hřebene. Psali jsme také: Chodidla vyžadují s postupujícím věkem zvýšenou péči. Hebké paty můžete mít i díky domácím ingrediencím

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu