I holení ženských intimních partií podléhá trendům. Víme, co se právě nosí pod kalhotkami

Krása 30. dubna 2021 | 10:35 — Helena Malá
Podle průzkumů se až 70 procent žen v Česku nějakým způsobem holí, z toho více než polovina kompletně všude, tedy i v intimních partiích. A jaké jsou aktuální trendy v podkalhotkové módě?
Další 3 fotografie v galerii
Ne každá žena se spokojí jen s vyholením třísel / Depositphotos

Móda se dotýká mnoha oblastí, holení intimních partií nevyjímaje. Seznámíme vás s nejoblíbeněšjími tvary, které si můžete v rozkroku vytvořit.

Ochlupení na intimních místech sice opět po letech získává čím dál více příznivkyň, nicméně většina ženské populace nadále preferuje upravený vzhled svých chloupků. Některé ženy se spokojí jen s vyholením třísel, jiné ale rády objevují v úpravě intimních partií nové trendy a snaží se i pod spodním prádlem vypadat dokonale upraveně.

Příprava pokožky je základ

Než se pustíte do některého z originálních sestřihů, je třeba pečlivě připravit svou pokožku, aby zůstala krásně hebká i po oholení. Aby totiž váš klín působil dokonale, neměl by jevit známky podráždění. Jak na to? Stačí se držet následujícího postupu:

  • Dlouhé chloupky nejprve zastřihněte. Na odstraňování dlouhých chloupků žiletku nepoužívejte.
  • Osprchujte se teplou vodou nebo si dejte teplou koupel. Tím se póry v pokožce otevřou, chloupky zjemní a holení intimních partií tak bude jednodušší.
  • Zvolte holicí krém určený pro použití na intimních partiích. Nanášejte ho v malém množství a ujistěte se, že přípravek zůstane pouze na povrchu pokožky.
  • Vždy použijte novou žiletku. Zmírníte tak podráždění a výsledek bude daleko příjemnější. 
  • Holte po směru růstu chloupků. Holení proti směru růstu může vést k podráždění, vyrážce a zarůstajícím chloupkům.
  • Nešetřete na péči po holení. Důležitá je důkladná hydratace – používejte však pouze neparfémované přípravky určené na intimní partie.

Nejoblíbenější úpravy

Pokud chcete svého partnera překvapit třeba u příležitosti nějakého výročí, vyzkoušejte si vyholit tvar ve tvaru srdce. Pro tento romantický střih si můžete vytvořit či dokonce koupit šablonu. Zkusit můžete i diamant, kdy tvar vychází z trojúhelníku. I pro tento obrazec jsou k dostání šablony. Další oblíbenou úpravou je přistávací dráha. Jde o jednoduchý sestřih v podobě úzkého proužku, který je mezi ženami velmi oblíbený. Obdélníček by měl začínat v podbřišku a končit těsně nad klitorisem. Nejlépe vypadá, pokud je úzký, ale záleží na vás. Pokud zkoušíte vytvořit tento tvar poprvé, je lepší proužek napoprvé nechat širší a delší a postupně ho zkracovat do tvaru, který chcete.

Některé ženy si chloupky barví na červeno nebo na růžovo. Pokud to budete chtít vyzkoušet, je lepší chloupky obarvit ještě před holením intimních partií, protože barva by mohla podráždit čerstvě oholenou pokožku. Vybrat byste si měly takovou barvu, která je pro intimní partie speciálně určena. Některé ženy pak své chloupky ještě zkrášlují nalepovacími kamínky. Fantazii se zkrátka meze nekladou. O tom, jak si vyrobit vlastní pěnu na holení bez parabenů a zbytečné chemie, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu