Správným střihem vlasů si můžeme ubrat až deset let

Krása 27. července 2021 | 08:52 — Anna Novotná
S dlouhými vlasy se dá nadělat hodně parády, ale popravdě, moc praktické nejsou. Především v létě. Zkuste změnu, která vás navíc opticky omladí o pár let.
Dalších 5 fotografií v galerii
Krátké vlasy mohou mít mnoho podob / Depositphotos

Zkušení kadeřníci vědí, že kratší střihy vlasů mohou ubrat i 10 let. Krátké nebo polodlouhé účesy jsou navíc trendy a hlavně v létě se těší velké oblibě. Módní jsou stále i kadeře, ale zhruba po 35. roku by ženy měly volit spíše kratší sestřihy, které působí svěže a zjemní obrysy obličeje. Opatrnost je na místě pouze v případě, že máte kulatý obličej, pro který jsou vhodnější sestřihy delší. A které účesy jsou in v letošní sezoně?

Každé sluší lob

Pokud si nejste jistí přílišným zkrácením vlasů, zkuste zlatou střední cestu a střih zvaný lob. Je to zkrácenina anglického výrazu „long bob“ neboli dlouhý bob. Vypadá velmi elegantně a žensky. Tento typ účesu opticky zeštíhluje obličej a je vhodný pro všechny typy vlasů od jemných bez objemu až po husté kudrliny. Největší předností lobu je, že sluší každému typu obličeje. Lob lze nosit v rovné i zvlněné verzi. V případě, že máte velmi jemné vlasy, doporučuje se lob ve zvlněné variantě.

Moderní bob

Mikádo neboli bob je trendy již několik let. Kadeřníci jen občas přicházejí s drobnými vylepšeními. Moderní je bob vrstvený nebo střapatý. Ideální je zejména pro vlasy husté, avšak ani na jemných nevypadá k zahození. Bob s delšími prameny vepředu je možností, jak tento klasický účes oživit a dodat mu neotřelý a velmi elegantní vzhled. Prameny vás omladí a budete vypadat živěji. Zajímavé jsou také barevné varianty bobu, především v provedení ombré, sombré, balayage nebo flamboyage.

Vrstvený účes

Někdy se ženy necítí příliš komfortně s krátkými vlasy, zároveň však nechtějí vlasy dlouhé. Ideálním střihem pro ně tedy bude polodlouhý účes. Takzvané vrstvení je jednou z variant, jak omladit vzhled. Tento typ účesu má v oblibě mnoho celebrit. Jednou z nejvýraznějších nositelek vrstveného účesu je herečka Jennifer Aniston známá jako Rachel ze seriálu Přátelé. Čtěte také: Nedopusťte, aby vaše ručníky byly zašedlé, tvrdé či zatuchlé

Na kluka

Jestliže máte jemné vlasy, bude pro vás vhodným řešením krátký sestřih zvaný garcon, který je elegantní a praktický. Tento precizně střižený chlapecký účes orámuje tvář a dá vyniknout jejím jemným rysům. Garcon sluší zejména ženám s trojúhelníkovým nebo oválným obličejem. Tento chlapecký look je ztělesněním sofistikovaného francouzského šarmu, dokonalého stylu a výjimečné elegance.

Zdroj info: Latest Hairstyles.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Umělá inteligence bere útokem automobilový průmysl a zákazníci se radují

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu