Pět tipů, jak si udržet letní opálení co nejdéle

Krása 12. srpna 2021 | 14:30 — Zuzana Procházková
Snad každá žena touží po krásně zářivé opálené pokožce. Aby opálení vydrželo co nejdéle, je potřeba na sluníčko pokožku nejprve připravit a poté o ni náležitě pečovat. V tomto článku se s vámi proto podělíme o tipy, jak dosáhnout dlouhotrvajícího a zároveň zdravého opálení.
Další 3 fotografie v galerii
Opálení vám vydrží déle, když na něj připravíte pokožku / Depositphotos

Naprostým základem zdravého opalování je používání opalovacích krémů, které chrání pokožku před nebezpečným UV zářením. Výši faktoru volte podle toho, jaký je váš fototyp, a také podle toho, kam jedete na dovolenou. Určitě bude potřeba jiný faktor v Rakousku než v Egyptě. Rozhodně neuděláte chybu, když si pro jistotu koupíte krém s vyšším UV faktorem, opálíte se i tak.

1. Připravte pokožku na slunce

Velmi důležitá je samotná příprava pokožky na opalování. Je potřeba, aby byla zbavena všech nerovností a nedokonalostí. K tomu vám skvěle poslouží různé exfoliační kůry, které pleť zbaví všech odumřelých buněk, informovala Camila Pierotti, zakladatelka společnosti Sol de Janiera. Dále uvedla, že „ve dnech, které si vyberete k opalování, udržujte svou pokožku extrémně hydratovanou.“

Právě hydratace a dalších několik tipů vám pomůžou k dlouhotrvajícímu efektu opálení.

2. Hydratujte

Správná hydratace je klíčem k dlouhotrvajícímu a zdravě vypadajícímu opálení. Skvělá jsou například hutná tělová másla, pečující oleje nebo pleťové vody obsahující kyselinu hyaluronovou. Právě ta vaši pokožku báječně hydratuje. Na hydrataci nezapomínejte před, během ani po opalování, neboť slunce pokožku velmi vysušuje.

Stejně tak však musí přijít hydratace zevnitř. Proto nezanedbávejte pitný režim a pravidelně pijte.

3. Sprchujte se ve studené vodě

Zkuste se sprchovat v menší míře horkou vodou. Ta totiž z dlouhodobého hlediska pokožku připravuje o její přírodní bariéru a tím pádem vám rychleji mizí opálení. Pokud se nově začnete sprchovat ve vodě spíše vlažné, prodloužíte tím životnost opálení.

4. Nespalte se

Vyvarujte se spálení sluncem. Dostatečně se mažte opalovacími krémy. Při spálení totiž dochází k poškození bariéry pokožky, která se následně brání tím, že vyvíjí novou vrstvu.

5. Pravidelně používejte peeling

Nakonec, aby vám opálení vydrželo co nejdéle, je potřeba používat pravidelné jemné peelingy, které odstraní odumřelé buňky. A nebojte se, že byste odstranili opálenou pokožku. Melanin je totiž uložen až v hlubší vrstvě pokožky, tudíž jej peelingem neodstraníte. Dále čtěte: Jakou zeleninu vysadit v srpnu, abyste stihli sklidit ještě na podzim.

Zdroj: skincareliberec.cz, elle.com, cosmopolitan.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu