Štíhlé nohy do léta. Zapomeňte na diety a náročné cvičení. Klíčem je správný jídelníček, péče a pravidelné lehké cviky

Krása 27. dubna 2022 | 18:11 — Zuzana Procházková
Každá žena touží po krásných štíhlých nohách bez známky celulitidy. Abyste toho dosáhla i vy, není nutné dřít hodiny v posilovně a držet striktní diety, jak si mnohé myslí. Naopak je tento radikální přístup spíše ke škodě než k užitku.
Další 3 fotografie v galerii
Zeštíhlení v oblasti hýždí, stehen a lýtek nemusí být obtížné / Depositphotos

Krásné nohy v šatech nebo v sukni jsou zatraceně sexy. Bohužel mnoho žen považuje zeštíhlení v oblasti hýždí, stehen a lýtek za nejvíce problematické a téměř nedosažitelné. Nemusí tomu však tak být. Naopak, zbavení se tuku na nohou je stejně tak jednoduché jako na jakékoli jiné části těla. Jen je potřeba zvolit správný přístup a vyvarovat se těm nejčastějším chybám, kterých se ženy obecně při hubnutí dopouští.

Nevyvážený jídelníček a striktní diety

Špatný chudý jídelníček, nesmyslné diety nebo dokonce hladovění je nejčastější chybou, které se ženy při hubnutí dopouští. Výsledný efekt je zcela opačný. Sice možná rychle zhubnete, ale jakmile začnete jíst znovu vyváženě a pravidelně, všechna kila i s nějakým bonusem navíc, naberete zpět. Navíc, vaše tělo bude zcela vyčerpané, zhorší se vám kvalita pleti, vlasů i nehtů, a to přeci za to rozhodně nestojí. Pro zdravé a dlouhodobé hubnutí je potřeba jíst vyváženě, pravidelně a bohatě.

Příliš mnoho cvičení

Druhou nejčastější chybou, které se ženy dopouští, je to, že cvičí příliš mnoho a nedopřejí svalům ani jeden den odpočinku či regenerace. Kvůli tomu ve výsledku spíše přiberou svalovou hmotu a nohy se poté opticky zvětší. Ženy si pak stěžují na to, že cvičením jim nohy akorát tloustnou. Přitom pro spalování tuků stačí jen lehké a pravidelné cvičení. Zcela postačující jsou delší procházky, lehký jogging, jóga nebo například aerobik. Rozhodně není nutné trávit každý den dvě hodiny v posilovně.

Co je tedy potřeba dodržet, abyste měly do léta štíhlé a pevné nohy? Vše spočívá ve třech stěžejních zásadách. Jedná se o stravu, cvičení a péči o nohy.

Sestavení jídelníčku

Jídelníček si ideálně nechte sestavit u odborníka nebo se zaměřte na to, abyste měli každý den dostatek bílkovin, tuků a sacharidů, s ohledem na to, jaká je vaše aktuální tělesná kondice. Omezte polotovary, fast food či alkohol. Také se nenechte oklamat rádoby zdravými potravinami, jako jsou například snídaňové cereálie či musli tyčinky. Ty obsahují daleko více cukru, než například čokoláda. Pozor si dejte také na výrobky s označením light, které stejně tak mají ke zdraví a podpoře hubnutí daleko. Vždy myslete na to, že strava dělá 80 % úspěchu.

Pravidelné lehké cvičení

Cvičení vám pomůže se zpevněním nohou a jejich vytvarování. Vsaďte na kardio cvičení, nebo si každý den udělejte dlouhou procházku. Do toho zařaďte cviky cílené na problémové partie. Není nutné, abyste zvedaly těžké činky, spíše cviky opakujte vícekrát. Silový trénink zařaďte jen občas nebo vůbec. Cvičte ideálně 4x do týdne, po náročnějších trénincích si dopřejte den volna nebo cvičte jen zlehka.

Péče o nohy a regenerace

Používejte tělové peelingy, kdy kůži zbavíte odumřelých buněk a také ji prokrvíte. Stejně tak si pořiďte nějaký masážní kartáček a občas si namasírujte stehna. Pomáhá to k odstranění celulitidy. Nohy pravidelně, jednou denně, hydratujte. Celkově udržujte svoji pokožku pevnou, vždy hydratovanou a v dobré kondici. Dále čtěte: Řídké vlasy pomůže vyřešit správný účes. Vsaďte na kratší střihy, třeba pixie nebo vlnitý či ombré bob.

Zdroj: rachaelattard.com, vogue.co.uk, skinnyms.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu