Kryoterapie je jedním z účinných způsobů, jak si co nejdéle zachovat mladistvý obličej

Krása 22. června 2022 | 08:41 — Pavla Krejčí
Do povědomí se začíná dostávat nová metoda, která pozitivně působí na zdraví a pleť. Tím kouzelným slovem je kryoterapie. Mezi celebritami je hojně využívaná její forma v podobě chladivých válečků nebo pobyt v chladivé místnosti.
Kryoterapie je nenáročná procedura / Depositphotos

Co je kryoterapie?

Kryoterapie je trendem, který se stává stále populárnějším. Jedná se o léčbu, při které je určitá část těla vystavena extrémnímu chladu. Tím dochází ke zmrazení a zničení abnormální tkáně. V procesu jsou využívány látky jako je kapalný dusík nebo argon.

Tuto metodu je možné využít při léčbě různých kožních onemocnění a některých druhů rakovin. Terapií lze léčit tkáň zevně, tedy na kůži, ale i uvnitř těla. Extrémní chlad zlepšuje fyzické zdraví, a dokonce prodlužuje život. Kryoterapie je určena pro každého, kdo chce získat energii a zlepšit své zdraví. Alternativním názvem je také kryoablace.

Proč je tato metoda využívána?

Nespornou výhodou kryoterapie je její minimální invazivnost. Tento typ léčby odstraňuje poškozenou nebo nemocnou tkáň. Většina lidí se z procedury zotaví velmi rychle a s nízkou bolestí. Metoda je vhodná při léčbě rakoviny kostí, děložního čípku, jater či prostaty. Využití také najde u kožních onemocnění jako jsou bradavice, kožní výrůstky nebo tmavé skvrny.

Tato péče je tak populární, protože je rychlá a cenově dostupná. Typické sezení trvá asi 15 až 30 minut. Pokud chcete ošetřit obličej, je to účinný způsob, jak napnout a rozjasnit pleť. Kryoterapie zvyšuje průtok krve do obličeje, díky čemuž pleť vypadá zdravě a kyprá.

Výhody kryoterapie

  • Pomáhá při bolestech svalů a také při některých poruchách kloubů a svalů, což dokazuje i studie z roku 2017.
  • Dochází ke zmírnění zánětů v těle.
  • Může snížit riziko rozvoje demence.
  • Prevence a léčba rakoviny – dochází ke zmrazení rakovinných buněk na kůži nebo děložním čípku a příležitostně k odstranění jiných druhů rakoviny.
  • Snížuje úzkosti a deprese, což dokazuje i provedená studie.
  • Zlepšuje příznaky ekzému.
  • Podle studie léčba předchází migrénovým bolestem hlavy.

Sezení v kryoterapeutické kabině 

Oblíbenou formou kryoterapie je proces, při kterém se vystavíte teplotě -130 °C po dobu asi 3 minut. Tato metoda je oblíbená jak u špičkových sportovců, tak i u řady celebrit. Mezi ně patří Daniel Craig, Jennifer Aniston, Usain Bolt, Hugh Jackman, Cristiano Ronaldo, Gigi Hadid nebo Jessica Alba.

Nový trend mezi celebritami

Ve společnosti se však rozšířily i různé odnože této procedury. Zejména jsou používány různé chladivé válečky, masky nebo jiné pomůcky, které pomohou řešit dané problémy pleti. Procedura má za následek zmenšení pórů, zmírnění otoků, zánětů, akné a zarudnutí. Také může pomoci při blednutí stařeckých skvrn či jiné hyperpigmentace.

„Kryoterapie zvyšuje mikrocirkulaci, což může zlepšit buněčnou výměnu a vytvořit hladší a zářivější pleť,“ říká Gigi Howard, zakladatelka kosmetické značky Sio Beauty.

Psali jsme také: Vytvarujte si hýždě nebo břicho díky revoluční technologii, která buduje svaly a spaluje tuk

Autorský článek, další zdroje: healthline.com, clevelandclinic.org

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu