Účes, který je jako dělaný na léto: Polovlny vypadají upraveně a hodí se pro všechny typy obličeje

Krása 03. července 2022 | 17:10 — Pavla Krejčí
Jak vypadat upraveně, ale i romanticky? Skvělou volbou jsou polovlny, které se staly hitem letošního léta. Tento nenáročný účes si vytvoříte jednoduše během chvilky.
Půlvlny jsou v létě opravdu oblíbené / Depositphotos

Léto je spojeno s pocitem lehkosti a volnosti. Dopřejte si ho i s vašimi vlasy. Vsaďte na polovlny, které z vás během chvilky udělají bohyni. Je to dokonalý ležérní look, který stále vypadá krásně. Tento styl účesu je hojně oblíbený u celebrit. Patří mezi ně Hailey Bieber, Kaia Gerber, Jasmine Tookes, Kendall Jenner a Ciara .  

„Poloviční vlny jsou krásné svou uvolněností,“ říká hairstylista Jason Collier. Účes spočívá v kombinování rovných a zvlněných částí vlasů. Horní část začínající od kořínků zůstává rovná a postupně se překlene ve zvlněné a uvolněné konce. Tím vytvoříte rozměr a mírný objem.

Tento styl je ideální, pokud hledáte účes, který vypadá upraveně, ale vlastně částečně i neupraveně. Vzhled je svěží a neokoukaný a hodí se úplně ke každé příležitosti. Na běžné nošení, do práce, ale i na glam příležitosti nebo rande. Půlvlna je zkrátka vaše sázka na jistotu.

Jak si účes vytvořit

Výhodou tohoto účesu je, že nemusí být dokonalý. V tom spočívá jeho kouzlo – vlasy jsou ležérní a vlny lze vytvářet různými způsoby. Nejlepší volbou pro vlnění je kulma s větším průměrem nebo speciální trojkulma. Vybraný prostředek přiložte k vlasům asi do výšky uší. Uchopte silnější pramen a obtočte kolem kulmy do tvaru písmena S. Pramínek omotejte volně, jinak uberete vlnám lehkost. Klidně některé prameny vynechejte nebo je navlňte jen lehce, abyste vytvořili nedbalý vzhled. Účes nakonec projeďte prsty a zafixujte lakem.

Vlny skvěle doplňují jakýkoliv outfit. Budou vypadat stejně krásně jak u džín a trička, tak i u elegantních nebo volných letních šatů. Je jen na vás, v čem chcete zazářit. 

Polovlnité vlasy Eizy Gonzálezové vypadají, jako by se zrovna probudila s vlnami z předchozího dne.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Christian Wood (@cwoodhair)

Ciara ukazuje, jak udělat krásné poloviční vlny na dlouhých vlasech. Opravdu jimi vyvolává pocit léta.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ciara (@ciara)

Z polovln lze vytvořit i uhlazenější a elegantnější variantu. Rosie Huntington-Whiteley je dotáhla k dokonalosti, když vlasy pročesala kartáčem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Christian Wood (@cwoodhair)

Psali jsme také: Dopřejte si hladké podpaží bez chloupků a pupínků. Zkuste mléko a kurkumu nebo vsaďte na epilační laser

Autorský článek, další zdroj: glamourmagazine.co.uk, ladytutorial.com

Témata: polovlny, účes, léto
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu