Prověřené módní triky pro plnoštíhlé. Důležité jsou střihy, materiály i barvy

Móda 10. srpna 2021 | 15:55 — Anna Novotná
Sport, diety, méně stresu, více spánku a další faktory stojí za snahou o zhubnutí nějakých těch kil. Ne vždy se však podaří vše zkombinovat, aby to vedlo ke kýženému výsledku. Navíc je to běh na dlouhou trať. Ovšem snížení váhy lze trochu přechytračit. Pokud se zaměříte na svůj šatník, dokážete opticky zeštíhlit postavu prakticky hned.
Další 3 fotografie v galerii
I plnoštíhlé ženy mohou vypadat šik / Pixabay

Ženy s pár kily navíc nemusí házet flintu do žita. Triky módních expertů dokáží s postavou dělat divy. Vyberte si podle jejich doporučení outfit, který se vám bude líbit, a navíc vám viditelně ubere pár kil.

Prodlužte si nohy

Jednou z fint, jak díky správnému střihu vypadat lépe, je nosit kalhoty s vysokým pasem. Díky větší délce nohavic dojde k optickému prodloužení nohou, zvýrazní a zeštíhlí se pas a stáhne bříško. Navíc jsou kalhoty s vysokým pasem mezi současnými trendy. Ve vašem šatníku by nemělo chybět ani sako. Vyvarujte se větší velikosti, aby na vás neplandalo. Naopak, pokud bude dobře vypasované, budete působit štíhleji.

Pokud se potýkáte se širšími boky, zadečkem nebo stehny, neměly by ve vašem šatníku chybět šaty áčkového střihu. Co se týká sukní, každý, kdo se v oboru pohybuje, ví, že správně zvolený střih dokáže s postavou zázraky. Dvojnásob to platí u takzvané pouzdrové sukně, která dokáže opticky prodloužit spodní část těla, zeštíhlit a zvýraznit nohy. Jelikož se tyto sukně většinou vyrábějí v délce po kolena, působí velmi elegantně. Nepopiratelnou výhodou pouzdrové sukně je, že je v ní šik prakticky jakýkoliv typ postavy.

Body a tuniky

Plus size ženy by se neměly bát pořídit si také body. Jeho výhodou je, že se zastrkuje do kalhot či sukně a nevytváří nevzhledné boule na bocích jako klasická košile nebo tričko. K tomu zpevňuje oblast bříška. Výběr body je velký, od tílek a triček, přes roláky, až po košile. Vhodným typem oblečení jsou také tuniky, které maskují širší boky. Sáhnout byste měla po asymetrickém střihu s barevným odstupňováním od tmavší barvy v dolní části po světlejší nad pasem. Pokud ji doplníte sukní, zamaskuje boky téměř neodhalitelně. Tunika ovšem nesmí prodloužit tělo na úkor nohou, což by zužující efekt zhatilo. Čtěte také: Praní nejen krajkového prádla jde i bez chemie. Účinné postupy pro extra jemný materiál

Na jaké materiály si dávat pozor

Při optickém zeštíhlování hrají důležitou roli také materiály. Vedle nesáhnete v případě bavlny, saténu, kašmíru, hedvábí či krajky. Jde vesměs o jemné materiály, které v kombinaci se splývavými střihy dokáží divy. Rafinovaně dokáže leccos skrýt také správně zvolené řasení. Naopak byste se měla vyhnout například sametu, který opticky přidává na objemu. Co se týká střihů, zapomeňte na balonové rukávy, volánky nebo vlnkovitý lem kolem paží, což jsou věci, které si mohou dovolit štíhlé ženy. Jestliže máte silnější ruce, neměla byste sáhnout po rukávech ohraničených gumičkou.

Hra barev

Doporučuje se volit oblečení v jedné barvě. Obligátní černou můžete vystřídat například modrou. Jednotná barva se postará o to, že se vytvoří vertikální linie, která opticky zužuje a prodlužuje. Zkusit můžete i kombinaci tmavých a světlých tónů. V tomto případě platí, že světlejší odstíny patří blíže k obličeji, tmavší pak na partie, od kterých potřebujete odvést pozornost. Lépe působí odstíny, které jsou vedle sebe v barevném spektru, například bordó a tmavě hnědá, čokoládově hnědá a kouřově šedá nebo námořnická modrá a tmavě zelená.

Nebraňte se vzorům

Jestliže máte rády vzory, nemusíte se jich vzdávat, ani když máte nadváhu. Tady platí jednoduché pravidlo. Dobrou službu vám poskytnou jakékoliv vertikální linie, tedy shora dolů. Horizontální linie naopak opticky rozšiřují. Toto pravidlo se týká i švů nebo lemování.

Zdroj: Insyze

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu