Pomůcky, tipy a triky, které vám pomohou naučit se cizí jazyk

Ostatní 20. června 2020 | 11:50 — Anna Novotná
Chystáte se na dovolenou do zahraničí a trápí vás, že neumíte cizí jazyk? Situací, kdy se vám znalost cizího jazyka sejde, je daleko více. Máme pro vás několik tipů, jak se cizí jazyk naučit snadno a rychle.
Další 3 fotografie v galerii
Naučit se cizí jazyk nemusí být zas tak těžké / Depositphotos

Ať už jste ve škole cizí jazyk studovali, nebo ne, základy se vyplatí oprášit vždy. Existuje několik zábavných metod, které vám učení udělají zábavným a výsledky budou znát. Z cizích jazyků je dobré znát alespoň angličtinu.

Polepte si domácnost

Vše, co vás doma napadne, polepte papírkem s anglickým slovíčkem dané věci. Časem se vám slovíčka zapíšou do paměti a budou pro vás brnkačka. Podmínkou efektivního zapamatování je, se vždy u papírku zastavit a slovo nahlas přečíst, klidně i několikrát. Navíc je budete umět i správně napsat.

Začněte tím, co vás zajímá

Naučte se základní slovíčka, která používáte každý den několikrát, jelikož ta budou tvořit základ konverzací i v cizím jazyce a tedy i s malým množství základních slovíček se můžete dorozumět. Pak se zaměřte na to, co vás baví, ať už je to koníček nebo práce. V této oblasti bude vaše motivace největší, tím rozšíříte svou slovní zásobu o další slovíčka, nehledě na to, že tuto oblast budete jistě vyhledávat i v zahraničí.

Pamětové kartičky

Vytvořte si kartičky s různými frázemi nebo slovíčky, na kterých z jedné strany bude čeština a na druhé cizí jazyk. A ty s sebou noste třeba v kabelce nebo v peněžence a ve volných chvílích procvičujte vytahováním kartiček. Postupně kartičky přidávejte.

Každý den jedna fráze

Existuje mobilní aplikace, která vám každý den připraví jednu frázi, kterou se naučíte. Postupně tak přidáváte další a další fráze, které v praxi využijete.

Samomluva

Jedete v autě, vaříte oběd nebo žehlíte prádlo a u toho si sami se sebou povídáte, nikoliv však v češtině, ale v cizím jazyce. Naučíte se tak v daném jazyce i přemýšlet. Když to zvládnete, máte vyhráno.

Psaní deníku

Rádi si píšete během dne poznámky nebo na konci dne jeho souhrn? Pak to zkuste v cizím jazyce. Když to budete praktikovat, brzy si cizí jazyk osvojíte a bez problémů se dorozumíte.

Složitější techniky

Po těchto základních technikách můžete přejít i k těm složitějším, které vyžadují již nějaké základy. Těmi jsou např. komunikace s rodilým mluvčím, čtení originálních knih, sledování cizojazyčných videí, filmů apod., ale také poslech cizojazyčných písní. O tom, že kdo se učí cizí jazyky, stárne pomaleji, jsme psali zde.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu