Geniální trik, jak bleskově vypeckovat třešně. Navíc jej zvládnou i děti

Ostatní 18. července 2021 | 15:47 — Zuzana Procházková
Máte nasbíraný plný koš třešní a přemýšlíte, jak nejrychleji je zpracovat? Vypeckovat velké množství třešní je noční můrou téměř pro každého. Proto se s vámi podělíme o několik geniálních triků ostřílených hospodyněk, díky kterým vypeckujete třesně mávnutím proutku.
Další 3 fotografie v galerii
Poradíme vám, jak vypeckovat mísu třešní za pár minut / Depositphotos

Třešňová sezona pomalu končí a je potřeba ze stromů sesbírat poslední kusy tohoto šťavnatého ovoce. Pak ale nastává to nejhorší, jejich zpracování a vypeckování. Bublanina, marmeláda, kompot nebo jiné pochoutky z třešní totiž rozhodně chutnají lépe bez pecek.

Abyste nad vypeckováním nestrávili celý den, máme pro vás pár tipů, jak tuto činnost velmi urychlit. Prvním možným řešením je speciální kuchyňský robot, který by vám měl třešně rychle vypeckovat. Nevýhodou je však vysoká cena, navíc robot zabere místo v kuchyni a do třetice jej využijete jen jednou do roka.

Ruční vypeckovávač nechte spíše na višně

Sáhnout můžete po takzvaných ručních vypeckovávačích, které sice fungují poměrně dobře, ale pokud budou mít vaše třešně větší pecky, tak ty přes litinové očko neprotlačíte. Navíc, než získáte ten správný grif, jak s ručním vypeckovávačem pracovat opravdu rychle, tak to potrvá. Ruční vypeckovávače proto používejte spíše na višně.

Třešně vypeckujete bleskově díky těmto trikům

Ostřílené hospodyně moc dobře ví, jak efektivně využít kuchyňské potřeby. A právě obyčejný trychtýř, čínské hůlky, zdobítko na dort nebo například láhev od vína jsou skvělé nástroje k bleskovému a jednoduchému vypeckování třešní. Ukážeme si, jak na to.

Láhev od vína a čínské hůlky

Skleněná láhev od vína případně jiná podobná, která má stejně úzké hrdlo, výborně poslouží jako stojánek a zároveň kontejner na pecky od třešní. Jak na to? Láhev od vína umyjte, postavte ji na stůl a na její hrdlo položte třešeň špičkou dolů (dírka od stopky tedy směřuje nahoru).

Následně čínskou hůlkou, případně kovovým brčkem, zatlačte na pecku od shora dolů, tedy od dírky od stopky. Nemusíte nijak extra tlačit, spíše vyvíjejte kontinuální tlak a dodržujte daný úhel. Pecka bude ihned venku a třešeň neporušená.

Zkuste to i s trychtýřem

Na vypeckování třešní vám poslouží také obyčejný trychtýř nebo cukrářské zdobítko. Princip je víceméně stejný jako u metody popsané s láhví od vína. Co se týká trychtýře, položte jej úzkou částí nahoru. Položte na vyústění trychtýře pecku, a to špičkou dolů, tedy dírka od stopky směřuje nahoru. Následně jemným tlakem protlačte pecku do trychtýře. Dále čtěte: Podpořte rajčata v červenci tímto hnojivem a čeká vás rekordní úroda. Plodů budete mít na rozdávání.

Zdroj: alishaeasycooking.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu