Letní knihy, které vyvolají tu pravou atmosféru léta

Ostatní 10. června 2022 | 07:59 — Pavla Krejčí
Horké léto je ideálním časem pro odpočinek. A jak jinak ho strávit než četbou knihy, která vyvolá tu pravou letní atmosféru. Zažijte milostná dobrodružství u moře, vychutnejte si lahodná jídla a poznávejte nádherné krajiny – na stránkách knih z pohodlí domova nebo v přírodě.
Ponořte se do krásných letních příběhů / Pixabay

Emily Henryová – Alex, léto a já

Alex a Poppy jsou kamarádi již od studií. Nemůžou se však více lišit. Poppy je energická a ráda cestuje, zatímco Alex nejraději sedí doma s knížkou. Každý z nich žije jinde. Poppy v živoucím New Yorku a Alex zůstává ve svém rodné městě, kde si může být jistý klidem. Ačkoliv se na první pohled zdá, že jsou každý jiný a nemohou si rozumět, přátelí se již deset let. A každý rok jezdí na společnou dovolenou – alespoň do doby před dvěma lety, od té chvíle spolu totiž už nepromluvili.

Poppy užírá rutinní život a ráda by znovu zažila pěkné chvíle. Chtěla by být stejně šťastná jako na poslední dovolené s Alexem. Rozhodne se tedy bývalého kamaráda přesvědčit, aby spolu znovu vyjeli a vyřešili otázky, které mezi nimi visí.

Když Alex její návrh odsouhlasí, Poppy je překvapená, ale zároveň nadšená. Má jeden týden na to, aby všechno vyřešila – i tu jedinou věc, která mezi nimi visela už od začátku přátelství.

Lotte Römerová - Citronová vůně a jemné polibky

Kim myslela, že nemůže být šťastnější. Roky byla milenkou šéfa a konečně přišla chvíle, kdy se rozhodl rozvést. Jenže její plány se zhroutí ve chvíli, kdy šéf během prezentace jejich společného projektu oznámí, že je jeho žena těhotná.

Ponížená a nešťastná Kim sbalí kufr a odjede si léčit zlomené srdce do malého rodinného hotýlku ke Gardskému jezeru. Chce přemýšlet nad svým životem, jelikož se ocitla na křižovatce a neví, který směr je správný.

Prostředí Gardského jezera a mírumilovná atmosféra však dá brzy Kim zapomenout na problémy. A navíc potkává sportovního instruktora Lucu, na kterého pořád myslí. Příběh vonící citrony teprve ukáže, co na Kim čeká.

Nina Bocci a Alice Claytonová - Setkání v Římě 

Nové začátky jsou vždycky těžké, Avery Bardotová jim však chce čelit s plným nasazením. V Bostonu zanechala svůj předchozí život a vydala se vstříc novým dobrodružství do Říma. Přes léto chce zapomenout na svého manžela, který brzy získá nálepku bývalý. Ve společnosti kamarádky Daisy, která v Římě bydlí, si užívá příjemnou italskou atmosféru. Dokud znovu nepotká Marcella Bianchiho, kterého už nikdy nechtěla vidět. Kdysi si myslela, že Marcello je ten pravý, ale i tato představa brzy vzala za své. A teď stojí před ní a znovu propadá jeho italskému kouzlu.

Avery si užívá památky, zmrzlinu i znovunalezenou romanci. Chce žít naplno, chce si užívat přítomný okamžik. Co jí setkání v Římě přinese, ještě netuší. Ale někteří lidé si druhou šanci zaslouží.

Alex Brownová - Pohlednice z Paříže 

Annie se náhodou dostává do pařížského bytu své sousedky. V něm učiní nečekaný objev, který zamotá jejím celým dosavadním životem. Do rukou se jí dostanou deníky anglické sestřičky, která se v roce 1917 vydala do Francie. Annie je pohlcena příběhem mladé ženy, líčením krás Paříže i tehdejší doby. Chce zjistit, co se skutečně stalo a jaký byl osud ženy z deníku. Pouští se po jejích stopách a nalézá odpovědi i nové otázky. Pravda však může být mnohem překvapivější, než se na první pohled zdá.

Psali jsme také: Letní šaty, které sluší každé postavě. Košilové šaty jsou nejlepší volbou

Autorský článek

Témata: četba, léto, tipy
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu