Jak obléci dítě pohodlně a funkčně na hřiště i na túru

Komerční sdělení 29. dubna 2021 | 16:20 — redakce
Děti by měly chodit ven každý den a za každého počasí. Občas to však bývá náročné vybrat jim ten správný outfit. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, jak jim vybrat oblečení vhodně pro každou příležitost.
Výběr vhodného oblečení v první řadě závisí na ročním období / Unsplash

Roční období

Výběr vhodného oblečení v první řadě závisí na ročním období. Doporučujeme mít ve skříni oblečení děleno na letní a zimní. Nejpraktičtější je, pokud si při střídání ročních období prostřídate i věci ve skříni. Zároveň je to vynikající příležitost protřídit věci, z nichž děti vyrostly a nakoupit nové, které potřebují.

V zimním období oblékejte děti vždy vrstveně. To znamená, že použijete několik vrstev oblečení, které se v případě potřeby dají svléknout či obléci. Ne vždy se nám totiž z tepla obýváku podaří dobře odhadnout, jak moc je venku chladno. Překvapit nás může například chladný vítr, který pocitově snižuje teplotu a bude nutné některé vrstvy doplnit.

Náš tip: Široký výběr oblečení pro děti do každého počasí najdete v internetovém obchodě Feedo.cz. Pro výhodnou nabídku na jejich stránce vám výborně poslouží naše Feedo sleva.

Počasí

V rámci ročních období je velmi důležité, jaké je počasí. V letních měsících bývá zvlášť náročné oblékat děti, pokud prší nebo je po dešti. Musíme počítat s tím, že děti budou mokré nebo i špinavé. Zvolte proto voděodolné povrchy. Velmi praktické jsou například pláštěnky či bundy a kalhoty, které mají pogumovaný povrch. No a nejvhodnější obuví pro takové příležitosti jsou jednoznačně holínky. Výhodou takového oblečení je nejen to, že nepropustí vodu, ale pokud se děti zašpiní, stačí je přetřít mokrou utěrkou a oděv je připraven na další výlet na hřiště či na túru.

V zimě, když se děti rádi blázní na sněhu, je důležité, aby měly vhodnou obuv, která nepromokne a rukavice, které jsou co nejvíce odolné vůči sněhu. Aby si děti mohly vychutnat zimní radovánky čím nejdéle, oblečte jim nepromokavý overal nebo oteplovačky s bundou. Výhodou kombinace bundy s oteplovačky je to, že v případě potřeby nemusíte svlékat celý overal a vystavovat dítě zbytečně chladu.

Věk dítěte

Velmi důležitým kritériem při výběru vhodného oblečení je také věk dítěte. V případě malých dětí totiž platí, že mají tendenci se zašpinit rychleji a více než ty starší. Proto mějte s sebou venku v záloze i náhradní oblečení. I doma budete potřebovat větší zásobu oblečení, pokud tedy neplánujete prát každý den. Poslední věc, na kterou děti při hře na hřišti myslí, totiž je, aby neušpinili či nezničily oblečení. Proto jim na hřiště oblečte raději starší věci, aby vám pak nebylo líto, že jsou zničeny či poškozeny.

Co se týče obuvi, určitě je třeba, aby byla na hraní a turistiku pohodlná a nohu dostatečně ochránila. Zároveň doporučujeme z praktických důvodů namísto šněrování zvolit zapínání na lepky. Na turistiku zvolte takovou obuv, která je protiskluzová.

Náš tip: Kvalitní boty pro děti jakéhokoliv věku a na jakoukoliv příležitost naleznete v obchodě CCC. Chcete při nákupu ušetřit? Využijte náš CCC slevový kód.

Nezapomínejte, že ať už děti jdou ven v jakémkoliv outfitu, nejdůležitější je, aby se nadýchali čerstvého vzduchu, vydali co nejvíce energie, zabavili se a vyřádili se. A pokud pak budete prát jejich špinavé oblečení, myslete na to, že špinavé dítě je spokojené dítě, které objevuje svět.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu