Jak by měly vypadat dokonalé pánské zimní boty?

Komerční sdělení 16. listopadu 2021 | 17:01 — redakce
Zima už pomalu klepe na dveře a je tedy čas, abychom se i my poohlédli i po kvalitní zimní pánské obuvi. Podle čeho ale takové kvalitní zimní boty poznáme? Jestli-že nejste zrovna módními guru, nevadí.
Další 1 fotografie v galerii
V letošní sezóně jsou v kurzu zejména boty z přírodních materiálů / archiv klienta

Na následujících řádcích si povíme, jaká kritéria bychom měli brát při výběru pánské obuvi v potaz, abychom si pořídili nejen funkční, ale také vysoce módní boty. Jdeme na to!

Podle jakých parametrů je dobré vybírat pánskou zimní obuv?

Výběr pánské zimní obuvi je rozmanitý. Podle čeho tedy pánské boty do chladných dnů volit? Není to zas tak těžké. Nejprve bude dobré, když se zaměříme na vyšší modely pánské obuvi. Pánská kotníková obuv má tu výhodu, že dobře fixuje kotník a poskytne nám tak lepší stabilitu i na nerovném povrchu. Vybírat můžeme nejrůznější pánské kozačky i polokozačky. Na trhu je i mnoho modelů trendy turistické obuvi. Pánské boty lze vybírat s podšívkou i bez ní. Důležité je pak hlavně i to, z jakého materiálu jsou boty vyrobené. V letošní sezóně jsou v kurzu zejména boty z přírodních materiálů. Kožené boty jsou odolné a skvěle se přizpůsobí tvaru každého chodidla.

Zakoupíme-li si však kožené boty, měli bychom si k nim pořídit i kvalitní impregnaci, ochranný krém v neutrální barvě a čistící pěnu či gel. Pečující prostředky naše boty ochrání před sněhem i mrznoucím deštěm. Navíc zabrání častému odírání. Určitě tak nezapomínejte i na pravidelnou péči, boty vám pak vydrží sloužit i roky. Při výběru pánské zimní obuvi hraje velkou roli i zpracování svršku a podrážky. Podrážka by měla být odolná a zároveň poddajná. Kvalitní podrážku poznáme podle toho, že skvěle tlumí dopady chodidla při kontaktu se zemí. I po celodenním nošení tak nebudeme nikde cítit mozoly ani nepříjemné otlačky.

Svršek zimní obuvi by měl být voděodolný, ale také dostatečně prodyšný. Jedině tak zabráníme tomu, že se nám v botě chodidlo zapaří. Pánskou zimní obuv můžeme vybírat samozřejmě i podle jejího designu. Chceme přeci, aby byly naše boty nejen funkční, ale také vysoce módní. Na následujících řádcích si tak přečtěte, jaké barvy zvolit, abychom byli v zimních dnech trendy. 

 

Jak by měly vypadat dokonalé pánské zimní boty? / foto archiv klienta           

 

Jaké barvy a motivy budou v letošní zimní sezóně v kurzu?

Letošní zimní sezóna bude přát pastelovým a přírodním odstínům obuvi. Oříškové, mahagonové i krémové pánské kozačky tak budou tím správným řešením. Vedle nešlápnete ani s černou a bílou klasikou. Černé boty se hodí i na formální příležitosti a snadno je zkombinujete s jakkoli barevným oblečením. Obuvi v zemitých odstínech budou zase slušet tmavomodré obleky a zlaté či mosazné knoflíčky či jiné prvky. Máte-li rádi extravagantnější kousky, můžete sáhnout i po obuvi se zvířecími motivy.       

Jak vybrat vhodnou velikost pánské obuvi, aby nám seděla tzv. na míru?

Chceme-li si vybrat opravdu dokonalé zimní pánské boty, musí nám sedět i jejich velikost. A to tzv. na míru. Boty by nás neměly nikde tlačit. Chodidlo by v nich však nemělo ani plavat. U kožené obuvi může časem dojít k mírnému roztažení. Přírodní materiály se tak snáze přizpůsobí tvaru našeho chodidla. Syntetické modely obuvi tuto vlastnost postrádají. U nich je více než důležité, abychom trefili správnou velikost. A jak ji tedy změříme? Jednoduše. První možností je boty v prodejně zkrátka vyzkoušet. Nakupujete-li však spíše online, změřte délku stélky vaší jiné boty a nezapomeňte naměřenou míru porovnat s velikostní tabulkou výrobce.

Témata: móda, obuv, zima, boty
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu