Kulinářská scéna ve Whistleru

Komerční sdělení 03. dubna 2024 | 12:08 — Lucie Wirthová
Kulinářská scéna ve Whistleru se vyvinula do takové míry, že by mohla soupeřit s kulinářskou scénou ve městech desetinásobně většími. S více než 170 podniky, které nabízejí potěšení, je restaurační nabídka Whistleru tak veliká, jako je váš apetit. Od steaků, mořských plodů, sushi, italského, francouzského, mexického, rychlého a chutného až po vícechodové požitkářství!
Dalších 5 fotografií v galerii
Nevíte kam na oběd s dechberoucím výhledem? / Vail Resorts

Čekání lyžařům a snowboardistům v posledních letech zkracují nové vysokorychlostní gondoly a lanovky. A zatímco Vail Resorts nalil miliony do modernizace sedaček/míst v lanovkách, vychvalovaní místní restauratéři pracují stejně tvrdě, aby jejich vlastní židle/sedadla byla stejně atraktivní. Místní i návštěvníci mají vysoká očekávání.

Až budete balit věci na cestu do Whistler Blackcomb, nezapomeňte si vzít chuť k jídlu. Pro jistotu kulinářského zážitku doporučujeme provést rezervaci předem, především v hlavní sezoně. V destinaci Whistler-Blackcomb nechybí ani světoznámé après, pětihvězdičkové restaurace, noční život, kterým jen těžko někdo odolá.

První volbou návštěvníka by měl být oběd v horách s krásným výhledem. Kde jinde si ve Whistleru zpříjemnit den na kopci obědem? Určitě ve Steeps, který se nachází na vrcholu gondoly Whistler mountain s krásným výhledem. Doplnit energii lze od 9 do 17h a po celou dobu můžete pozorovat výhledy do okolí. Užijete si zde vybrané speciality, jako jejich mimosu pro osvěžení, šťavnaté burgery, libové hovězí na víně s kořenovou zeleninou, lanýžové hranolky, falafelové koule, které jsme měli také možnost ochutnat. Byl to krásný zážitek přímo na vrcholku hor.

Na vrcholu hory Whistler jen kousek od Roundhouse Lodge se nachází Umbrella bar. Užijete si zde 360° výhled na 1 850 metrů s nápojem/drinkem v ruce.

Pokud hledáte něco stylového na podvečerní Après, tak tím pravým místem po celodenní zábavě na kopci je GARIBALDI LIFT CO. BAR & GRILL, který se nachází přímo ve Whistleru. Společnost Garibaldi Lift Company (GLC) je celosvětově proslulá jako „místo pro après“ a nabízí kompletní servis, nadstandardní gastro hospodský zážitek se soukromými ohništi a originálními koktejly. Z oken návštěvníci shlížejí přímo na lyžaře, kteří v zimě sjíždějí sjezdovky, a v létě na sjezdaře, když se v létě prohánějí parkem pro horská kola.

GLC je sofistikovaná syntéza salonku, restaurace a klubu a je celosvětově proslulá jako „místo pro après“ a nabízí kompletní servis, nadstandardní gastro zážitek se soukromými ohništi, bohatým meny a originálními koktejly. Z teras restaurace návštěvníci shlíží na lyžaře, kteří v zimě sjíždějí sjezdovky, a na sjezdaře, když se v létě prohánějí parkem pro horská kola. Po lyžování si jistě každý vybere z bohatého meny: Burgry, tacos, BBQ žebra, všechny druhy masa i vegetarianske verze jidel, polévky, asijská jídla poke, saláty.

Vafle, horká čokoláda, káva Lavazza. Sladké potěšení a výběrová káva vás čeká na Crystal Hut na Blackcomb Mountain je domovem světově proslulých vaflí s podmáslím.

V případě, že je plánujete zakončit zimní den ve vesničce Blackcomb. K návštěvě vás naláká uvolněná atmosféra MERLIN'S BAR & GRILL. Nachází se na úpatí hory Blackcomb ve Whistler's Upper Village – Merlin's bar má temperamentní atmosféru pro večírek s výzdobou dřevěné horské chaty. Interiér baru připomíná celodřevěnou stanici lanovky, kde si můžete dát nachos a pivo.

Držitelé průkazu Epic pass získávají 20% slevu na vydatnou snídani, rychlý oběd nebo odpolední après, a to vše s úžasným výhledem. Po celý rok lze slevu využít v restauracích Garbo's, Raven's Nest, Rendezvous Lodge, Roundhouse Lodge, Wizard Grill a v zimní sezoně v Chic Pea, Crystal Hut, Glacier Creek Lodge, Harmony Huts, Horstman Hut.

Ve Whistleru na vás čekají kuchaři z hvězdného Vancouveru, mořské plody dovezeny přes “Sea-to-Sky Highway”, místní ingredience z Pemberton Valley a vína z celé Britské Kolumbie, aby udělali z Whistleru kulinářskou velmoc, kterou jistě stojí za to ochutnat.

Určitě ale i stojí za to se podívat co dalšího ve Whistleru můžete zažít!

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Už ho odepsali, ale pak se vrátil ve velkém stylu. Populární Rifter je zpět, a navíc se zvýhodněnou cenou!

5 chyb při výběru AKU nářadí, kterým se musíte vyhnout

Jak vytvořit dokonalou zahradní oázu: Tipy a triky

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Zavřít reklamu