Připravte se do školy Výbava pro prvňáčka z prodejen Pepco

Komerční sdělení 08. srpna 2024 | 12:42 — redakce
Zahájení školní docházky je důležitý okamžik v životě každého dítěte a jeho rodičů. První den v základní škole neznamená jen novou výzvu ohledně vzdělávání, ale je to také období, kdy dítě začíná navazovat první vztahy a setkávat se s dalšími sociálními situacemi. Abyste dítěti pomohli hladce projít touto etapou, je vhodné zajistit správnou přípravu. Zjistěte, jaká by měla být výbava prvňáčka a jak vybrat správné oblečení do školy.
Další 2 fotografie v galerii
Školní lavice, na ní knihy, sešity, pastelky a školní pomůcky / Pepco


Příprava školní výbavy pro prvňáčka je jedním z klíčových okamžiků v životě dítěte a role rodičů v tomto procesu je neocenitelná. Výběrem správných věcí, jako je aktovka, školní potřeby nebo oblečení, rodiče nejen poskytnou dítěti potřebné pomůcky k učení, ale také v něm vybudují pocit bezpečí a sebedůvěry. Společné nakupování může být příležitostí k rozhovoru o škole, což dítěti pomáhá projít novou životní etapou. V prodejnách Pepco najdete široký výběr zboží, které je určeno dětem i rodičům a nabízí kvalitu a přijatelné ceny.

Školní výbava – základní pomůcky

Co by měla obsahovat školní výbava prvňáčka? Příprava dítěte na první třídu vyžaduje pořízení vhodných školních potřeb. Zde je seznam základních věcí, které by měla obsahovat výbava prvňáčka – od aktovky přes sešity a učebnice až po výtvarné potřeby.

  • Aktovka – lehká, ergonomická, odpovídající výšce dítěte. Měla by mít vhodně uspořádané přihrádky na knihy, sešity a další pomůcky, což žákovi usnadní udržení pořádku a pomůže mu si dobře uspořádat práci během vyučování.

  • Sešity – pro začátek postačí 3–4 linkované a čtverečkované sešity.

  • Psací a kreslicí potřeby – tužky, pera, propisky, pastelky, fixy, gumy, ořezávátka, pravítka, lepidla a nůžky… Nezapomeňte na penál, do kterého se vejdou všechny tyto věci. Dobrým řešením může být propracovaný penál s několika přihrádkami (např. dvoustranný) nebo dva menší penály, z nichž jeden vyčleníte na základní pomůcky (pero, tužku, gumu, pravítko, nůžky a lepidlo) a druhý na barevné tužky a fixy.

  • Výtvarné potřeby – náčrtníky, barevný papír, plastelína a barvy. Tyto pomůcky bude vaše dítě potřebovat v hodinách výtvarné výchovy.

  • Oblečení na tělesnou výchovu – pohodlné sportovní boty, šortky a tričko. Ujistěte se, zda je ve škole dítěte vyžadováno sportovní oblečení v určitých barvách, nejčastěji se jedná o bílé tričko a černé nebo tmavě modré šortky. Tyto pokyny se mohou vztahovat i na sportovní obuv, která by měla mít světlou podrážku.

Zjistěte více o školní výbavě Přečtěte si článek: Školní výbava 2024. Co by prvňáček měl mít v aktovce?


Infografika společnosti Pepco o balení aktovky do školy

 

Oblečení do školy – pohodlí a styl

Výběr správného oblečení do školy je stejně důležitý jako pořízení školní výbavy. Dítě tráví ve škole většinu dne, proto je důležité, aby bylo oblečení pohodlné, praktické a… stylové. Na co si dát pozor při pořizování šatníku pro prvňáčka? Proč stojí za to koupit jej v prodejnách Pepco?

Pohodlí a kvalita

Nejdůležitější je, aby oblečení bylo pohodlné a neomezovalo dítě v pohybu. Vybírejte oblečení z přírodních materiálů, jako je bavlna, které umožňuje pokožce dýchat. Vyhněte se syntetickým tkaninám, které mohou způsobit podráždění pokožky a dítě se v nich nemusí cítit příjemně.

Pohodlná a odolná obuv

Dobré boty jsou základ! Vyberte obuv s dobře polstrovanou stélkou a pružnou podrážkou, která zajistí pohodlí po celý den. Děti v tomto věku jsou velmi aktivní, proto by boty měly být odolné a snadno se nazouvat. Podrážka – nejlépe protiskluzová, která zajišťuje bezpečnost žáka na školních chodbách.

Vrstvené oblečení

Pořiďte oblečení, které se dá nosit ve vrstvách. Je to nejjednodušší způsob, jak při změně počasí zajistit dítěti pohodlí. V chladnějších dnech se hodí lehké svetry a mikiny, které lze v případě potřeby snadno svléknout. Vesty a lehké bundy budou ideální na přechodové období.

Praktické a módní oblečení

Díky módním vzorům a barvám se vaše dítě bude cítit sebevědomě a stylově. Je vhodné vybírat oblečení, které lze snadno kombinovat v různých stylech. Trička s oblíbenými postavičkami, džíny, legíny nebo tepláky – to jsou jen některé věcí, které by neměly chybět ve školním šatníku prvňáčka.

Pepco – ideální místo na nakupování

 

Aktivní děti při výuce ve třídě

Pepco je ideální místo, kde můžete doplnit školní šatník prvňáčka. V prodejnách tohoto řetězce najdete široký výběr oblečení, které má vysokou kvalitu a zároveň je za dostupné ceny. Pepco nabízí také módní vzory, které se dětem budou líbit a dodají jim sebevědomí při zvládání nových školních povinností. V šatníku vašeho dítěte by měly být: trička, mikiny a svetry (nejlépe rozepínací), džíny nebo plátěné kalhoty, tepláky nebo legíny. Povinnou součástí šatníku žáků je také bílá košile a tmavé kalhoty nebo sukně, případně elegantní šaty.

Nezapomeňte si prohlédnout novou kolekci oblečení do školy v prodejnách Pepco. Díky rozmanitosti sortimentu můžete snadno vytvořit ucelený a stylový šatník, který se hodí na každý školní den.

Příprava vašeho dítěte do první třídy je důležitý úkol, který vyžaduje vaši zvláštní pozornost. Kromě základní školní výbavy je vhodné mít i správný šatník, který zajistí každodenní pohodlí a dodá styl. Oblečení a pomůcky Pepco mají vysokou kvalitu a jsou za dostupné ceny. Jejich výběrem usnadníte svému dítěti plnění školních povinností a zajistíte mu pohodlí, které potřebuje na každodenní výuku.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Proč si pořídit karavan a vyrazit s ním na dovolenou?

5 chyb při výběru AKU nářadí, kterým se musíte vyhnout

Jak vytvořit dokonalou zahradní oázu: Tipy a triky

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Zavřít reklamu