Máte s partnerem problémy se sexem? Vyzkoušejte tantrické milování

Vztahy 26. února 2021 | 11:22 — Marcela Plachá
Že je jednou z největších magií láska, je jasné, ale mnozí považují za magický i sex, tedy tantru. Ale pozor – rozhodně tantra není o posedlosti sexem.
Další 3 fotografie v galerii
Tantra dokáže zlepšit nejen vztahy / Depositphotos

Tantra je o milování a všemu, co k tomu patří. Podle tantry je tělo božské, dokonalé a je bránou k osvícení. Někteří tantrici říkají, že příčinou většiny neštěstí na zemi je, že muž a žena zapomněli, jak se fyzicky milovat. „Muž díky svému věčnému neklidu zapomněl, jak se milovat, a tím ztratil a opustil svoji autoritu a sexuální vládu nad sebou samým. Jeho úpadek se projevuje jako posedlost sexem,“ píše se v moderních tantrických knihách.

Podle některých sexuálních koučů jsou všichni muži posedlí sexem, protože neumí milovat. A protože křesťanství dlouhá staletí usilovalo o potlačení sexuality. Jenže čím více se něco potlačuje, tím více se po tom touží. Křesťanská snaha zničit sexualitu tak měla úplně opačný výsledek.

Orgány rozkoše

Joni a Vajra - to jsou výrazy pro ženské a mužské pohlavní orgány používané v tantře. Většina evropských jazyků nemá pro popis těchto orgánů k dispozici jiné termíny než vulgarismy, případně medicínskou terminologii. Pro tantrika jsou sexuální orgány posvátné a říká jim orgány rozkoše. Schopnost přijímat a dávat rozkoš je důležitým tématem tantrického rozvoje člověka.

Magické orgasmy

V magické tantrické praxi se učí uvolnit se ve vzrušení, aby se energie rozšířila nejprve do celého těla, potom i dál, za ohraničení fyzického těla, do energetického spojení s partnerem a s celým vesmírem. S pomocí vědomého vdechování sexuální energie do srdce pak tantrik projde sebeproměnou.

Tantrické milování je tak prostoupeno magičnem a mělo by představovat hledání rovnováhy mezi oběma aspekty, jemný tanec mezi mužstvím a ženstvím, mezi dáváním a přijímáním.

Základem je láska

Láska je subjektivní, sex je objektivní, protože při sexu se zajímáte o nějaký objekt. Láska znamená, že se nezajímáte o ženu či muže jako o objekt. „Sex chce jen dostávat, ale láska dává. Milenci si navzájem pomáhají být víc a víc sami sebou. Milenci si navzájem pomáhají stát se opravdovými jedinci. Milenci si navzájem pomáhají zaměřit se na střed bytí. Láska je úcta, oddanost, uctívání. Není to využívání. Láska je pochopení,“ popisuje tantrický mistr Osho.

Tantra mění sex v meditaci

Jakmile při sexuálním prožitku meditujete, jeho kvalita se mění. „Stejná energie, jaká proudí při sexuálním prožitku, potom proudí směrem k vědomí. Myšlení zcela ustane. Při meditativním orgasmu prostě jste. Je tam bytí bez přemýšlení. V tom okamžiku, pokud dokážete být bdělí, vnímající, se stane sex branou k božskosti. Jakmile to pochopíte, nebudete sex už tolik potřebovat,“ uvádí s tím, že nedojde k žádnému zničení nebo potlačení, ale k proměně.

Člověk, který se od sexu oprostil a jehož energie směřuje dovnitř, dosahuje podle tantriků vlastní extáze. Extáze vychází z něho samého. Pak zažívá láskyplné pocity. Zde si přečtěte, co všechno ovlivňuje počet sexuálních partnerek u mužů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu