Barbora (29): Jsem těhotná a zamilovaná. Bohužel ne do otce svého budoucího dítěte. Co teď?

Vztahy 23. února 2022 | 11:11 — Kateřina Andrýsková
S Honzou byla Bára od puberty a leccos spolu zažili. Prošli spolu vysokoškolským životem, zažili spolu všechna poprvé, měli se rádi, a tak se nebylo čemu divit, když se v Bářiných 27 letech vzali a ona brzy na to otěhotněla. Zanedlouho ale přišlo něco, co nečekala. Zamilovala se.
Láska někdy prochází těžkými zkouškami / Pexels

Někdy si můžeme myslet, že přesně víme, kam se bude v následujících letech náš život ubírat. O tom, že to tak není, vypovídá i příběh mladé Báry, kterou potkala náročná životní situace. "Vůbec nechápu, proč se to stalo. Honzu jsem měla ráda, byli jsme krátce po svatbě, byla jsem ve třetím měsíci těhotenství. Měla jsem všechno, co jsem chtěla," nechápavě vypráví Bára, které zbývají poslední dva týdny do porodu.

"Asi jsme byli s Honzou dlouho zavření v jedné domácnosti kvůli covidu a já najednou cítila, že potřebuji vyvětrat," vzpomíná Bára. Kamarádka Jana jí za pár dní nabídla, jestli by s ní nejela na víkend na chalupu, aby si trochu odpočinuly. "Kývla jsem na to, protože to bylo přesně to, co jsem v tu chvíli potřebovala." Jela ale ještě jedna kamarádka, Hanka, která s sebou vzala svého bráchu Radima. "My jsme se od vidění znali. Věděla jsem, že je ženatý s nějakou megerou, která ho pořád peskuje a že je asi o osm let starší, víc jsem nevěděla a ani mě to nezajímalo," vypráví.

Hanka kamarádkám přiznala, že se Radim rozvádí a že si potřebuje od své ženy odpočinout. "Trochu mi to vadilo, myslela jsem, že si užijeme dámskou jízdu, ale jelikož jsem sama utíkala na víkend z domova, chápala jsem ho," dodává Bára. První večer byl Radim ve svém pokoji, a tak si Bára říkala, že alespoň nebude trapná atmosféra. Jenže druhý den se k nim už přidal.

"Šli jsme všichni na výlet a dost jsme si to užili. Pochopila jsem, že je to skvělý chlap a trochu jsem se začala bát, co z toho bude. Přišlo mi, že mu jsem sympatická," vypráví dál Bára. Byla na začátku těhotenství, bříško ještě ani nebylo vidět, a Radim tak neměl nejmenší tušení a ani ona mu nic neřekla. Vše se zvrtlo následující večer.

Nejprve všichni hráli karty, ale Hanka s Janou šly brzy spát. "Myslela jsem, že půjdu taky, ale šla jsem se ještě provětrat ven a kouknout na tmu a ticho a trochu si všechno promyslet," pokračuje s vyprávěním. Tušila, že to špatně dopadne, když se najednou otevřely dveře a v nich stál Radim. Přisedl si k Báře a chvíli si povídali. "Najednou mě políbil. Bylo to jako z červené knihovny. Připadala jsem si jako hlavní postava nějakého románu. Kdybych ovšem pod srdcem nenosila Honzovo dítě," smutně konstatuje Bára. Jenže jí to bylo příjemné, a tak v tom pokračovali.

S Radimem se začali vídat i po příjezdu zpět domů. Přiznala mu, že je těhotná a jeho to překvapivě neodradilo a scházeli se dál. Honzovi vše přiznala a řekla mu, že chce požádat o rozvod, protože už ho nemiluje. "Honza nejdřív zuřil, pak byl smutný, dokonce plakal. Teď je mi všechno tak líto," propukne v pláč Bára. Honza se zanedlouho přestěhoval do menšího bytu a Radim odešel od ženy k Báře.

"Prožili jsme několik měsíců plných lásky, jenže Radimovi došlo, že nebudu navěky jeho milenka a že i já budu mít určité požadavky a prostě jednoho dne už nepřišel," zhrzeně říká Bára. Když se mu snažila dovolat, nikdy jí telefon nevzal. Po týdnu jí přišla jen strohá SMS: "Báro promiň, ale já další vztah asi nechci."

"Všichni mi radí, ať se ozvu Honzovi, že mě vezme zpět, vždyť nosím pod srdcem jeho dítě. Jenže já miluju Radima," dodává s pláčem v očích budoucí maminka, jejíž budoucnost je nejistá. (Na přání čtenářky jsou pozměněna jména a byla použita ilustrativní fotografie). Také by vás mohlo zajímat: Jak poznáte, že váš partner chce mít nad vámi kontrolu.

A co byste nastávající mamince poradili vy? Dokázali byste jí odpustit, být jejím manželem?

Zdroj: Autorský článek, rozhovor s budoucí maminkou Barborou.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu