Vědci říkají, jak poznáte zájem muže. Vnímejte tón jeho hlasu i jak vás oslovuje

Vztahy 25. srpna 2022 | 07:44 — Pavla Krejčí
Znáte tu nejistotu, zdali jste vysněným partnerem opravdu milována? Ačkoliv je nejvýmluvnějším činem jeho vyznání, vědci předkládají několik znaků, podle kterých jeho skutečné city odhalíte.
Nejistota ohledně citů muže bývá sžíravá / Depositphotos

Nemusíte po kvítku otrhávat sedmikrásku nebo kopretinu, abyste zjistily, zdali jste svým vyvoleným milovány. Zapomeňte na babské povídačky a raději se spolehněte na vědu. Poskytla šest dobře výmluvných důkazů toho, že se o vás skutečně zajímá.

V jeho přítomnosti se cítíte šťastná a představa, že ony to necítí stejně, vás užírá. Přicházejí myšlenky typu: Má mě rád? Chce ode mě jen sex? Po jeho ex jsem jen rozptýlení? Nerandí s více ženami?  A hlavně, má o mě opravdu zájem? Vědci se rozhodli tuto nejistotu zaplašit. Mnohé studie z posledních let zkoumaly fenomény zamilovanosti a lásky, které přinesly poznatky ohledně toho, jestli o vás má muž opravdu zájem.

1. Pohled prozradí vše

Obyčejný pohled vám může prozradit, jak na vás muž pohlíží. Vědci z univerzity v Chicagu ve své studii zjistili, že zamilovaní muži se nejprve dívají na ženskou tvář. Zatímco mužský pohled vyjadřující čistě sexuální zájmy zabloudí na jiné části těla, zamilování muži vám pohlédnou nejprve do tváře.

2. Naslouchejte, jak říká vaše jméno

Všimly jste si, že vaše jméno vyslovuje často? Podle vědců je to jasná známka zájmu. Lidé, kteří mají někoho rádi, často říkají jeho jméno a budují si tím osobní pouto.

3. Dává si načas

Netlačí na vás. Dává vám prostor. Zajímá se o to, jak se cítíte a nesnaží se události hnát rychle dopředu. Muž tím dává najevo, že mu záleží na tom, abyste se cítila komfortně a nepřipadala si zahnána do kouta.

4. Uzpůsobuje tempo

Ne, není řeč o sexuální oblasti. Jde vlastně o tempo, které muž při chůzi ubírá. Nejen, že bylo vědecky dokázáno, že muži a ženy dělají různé kroky, ale také to, že muž, který odpovídá tempu ženy, má o ni opravdový zájem.

5. Řeč těla

Všechny vědecké studie věnující se zamilovanosti mužů se shodují ve dvou bodech. Za prvé, muži, kteří mají vážný zájem o ženu, znovu a znovu otáčejí obličej jejich směrem – dá se říci, že je až magicky přitahuje. Zadruhé, při rozhovoru muž začne ženu nevědomě kopírovat: Když se posadíte, on dělá totéž, když si budete hrát s rukama, pravděpodobně ho tím nakazíte.

6. Jeho hlas

Hlas muže je také jedním z poznávacích znaků. Pokud muž mluví se ženou, do které se zamiluje, jeho hlas je hlubší. Neméně pozornost byste měly také věnovat tomu, co vám říká. Jestliže se s vámi dělí o tajemství, znamená to, že se s vámi chce dostat na velmi intimní a osobní úroveň. 

Psali jsme také: Nedaří se vám seznámit? Výzkumy ukazují, že domácí mazlíček zvyšuje šance

Autorský článek, další zdroj: freundin.de

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu