Droždí je zázračný elixír zdraví, který nestojí skoro nic

Zdraví 21. ledna 2020 | 10:33 — Anna Novotná
Řeč bude o kvasnicích neboli droždí. Pokud se bojíte užívat různé tabletky a hledáte něco, co by vás nezruinovalo finančně, ale dodalo vám vitalitu, droždí bude správnou volbou. Proč? Čtěte dál.
Další 3 fotografie v galerii
Obyčejné droždí silně ovlivňuje naše zdraví / Shutterstock

Droždí je směsí živých mikroorganismů. Obsahuje zvláštní kvasinky patřící mezi jednobuněčné houby. K dostání je v různých formách a každá z nich je účinná a tělu prospěšná. Je škoda, pokud na pravidelnou konzumaci droždí zapomínáme. Ochuzujeme se totiž o elixír zdraví, který můžeme mít skoro zadarmo.

Co droždí obsahuje

Je známou věcí, že droždí obsahuje kompletní řadu vitaminu B. Což je velmi cenné, neboť nám tak droždí může pomáhat držet na uzdě homocystein. Vedle vitaminů řady B obsahuje droždí i vitamin D a také mnoho enzymů. Též je bohaté na esenciální kyseliny, minerální soli, ale také na železo a měď.

Jak prospívá

O homocysteinu už byla řeč. Jde ovšem o velmi důležitý problém, neboť homocystein je zodpovědný za vznik mnoha civilizačních potíží. Droždí má ovšem řadu dalších účinků. Především upraví vaše trávení, vylučování a napraví různé kožní problémy. Zlepší se stav vašich nehtů a vlasů. Kvasnice mají protizánětlivé účinky. Snáze zvládnete různé deprese. Budete lépe spát. Ale hlavně podpoříte svá játra a ledviny, což bude mít řadu pozitivních dopadů na další fungování vašeho těla. Také celková imunita se při pravidelné konzumaci droždí významně posílí.

Jak konzumovat

Pokud nemáte rádi přirozenou chuť droždí, můžete si pořídit tabletky. Jinak ale nic nebrání tomu rozdrobit čerstvé droždí do nápoje. Nejlepší je rozpouštět droždí ve vodě nebo mléce. S ostatními nápoji nemusí fungovat tak, jak by bylo třeba. Na den je vhodná dávka zhruba třetina až polovina kostičky, která se prodává v obchodě.

Použití jako pleťová maska

Z droždí můžete připravit jednoduchou, ale velmi účinnou pleťovou masku. Stačí, když droždí rozmícháte s malým množstvím mléka a vzniklou směsí potřete postižená či problematická místa na pokožce. Droždí ale působí i vnitřně. Chcete-li, aby účinek na vaši pokožku byl maximální, kombinujte konzumaci droždí s pleťovou maskou. Dále čtěte: Neobvyklé bylinky, které vám pomohou nastartovat metabolismus a zhubnout pár kilo.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu