Nenechte kůži prozradit váš věk. Odstranit vrásky je možné i bez jehel a plastických operací

Krása 20. května 2020 | 11:11 — Anna Novotná
Bezbolestné a okamžité odstranění vrásek na problematických místech. Přesně tam, kde nemáte chuť se nechat ošetřit jehlou - třeba vrásek na krku, v okolí úst nebo i těch hlubokých na čele? Ano, je to možné. Máme pro vás podrobnější informace.
Dalších 5 fotografií v galerii
Ošetření lze podstoupit i v létě / Depositphotos

Nová metoda Enerjet 2.0, kterou nabízí klinika primářky Marty Moidlové, průkopnice v estetické dermatologii, dokáže navíc vypnout ochablou kůži, hydratovat a celkově ji omladit. S tím, že účinek je okamžitý a postupně pak ještě zesílí, takže je nenápadný a „dobíhá“ delší dobu. 

Minimálně invazivní ošetření

„Je to minimálně invazivní ošetření, a to bez použití jehel. Využívá přitom kinetické neboli pohybové energie: pod vysokým tlakem aplikuje až do hloubky šesti milimetrů kůže účinné látky. Ty se pak v ní rovnoměrně v nanočástečkách plošně rozprostřou podobně, jako se rozvíjí lísteček rostlinky. Nová metoda je určená pro místa, kde by byla jehla nepříjemná. Týká se to třeba hlubokých vrásek a rýh na čele, vrásek na krku nebo rýh nad horním rtem a u úst," vysvětlují MUDr. Lenka Faltová a MUDr. Zuzana Kulíková z týmu doktorky Marty Moidlové. A doplňují, že metoda se používá i k omlazení hrudníku a k celkovému takzvanému kinetickému liftingu obličeje.

Koktejl na míru a nabuzení ochablé kůže

Narozdíl od jehly, která vstříkne účinnou látku jen do místa vpichu, nová metoda dopraví do pokožky účinnou látku pod tlakem a rozprostře ji do plochy. Tak lze do kůže dostat i na míru vytvořený koktejl obohacený třeba i o zasíťovanou nebo výplňovou kyselinu hyaluronovou a další látky – rozhoduje stav kůže a konkrétní problém, který je třeba vyřešit.

„U ošetření Enerjet 2.0 tím však efekt nekončí. Naopak, právě po ošetření se začne projevovat další účinek této terapie – novotvorba kolagenu. Ten se ošetřením sám v pokožce aktivuje a kůže se pak – postupně a nenápadně – vypne. Výsledky dosažené díky samotné injektáži se tedy ještě dál zlepšují po dobu minimálně dvou až tří měsíců,“ říká MUDr. Faltová. A dodává, že hned po ošetření se v místě aplikace mohou objevit drobné bouličky připomínající komáří štípnutí, někdy doprovázené i začervenáním. Obojí však vymizí v řádu hodin.    

Slunce metodě nevadí, ošetření lze podstoupit i v létě

Pro optimální výsledek je pak dobré zákrok v průběhu měsíců zopakovat – ideální frekvence záleží vždy na ošetřované problematice. Slunce metodě nevadí, takže ošetření lze podstoupit i v létě. Opatrní by ale měli být lidé, kteří mají tenké cévky - kvůli následným modřinkám, nebo takzvanou růžovku v místě zákroku. „Vhodným kandidátem na ošetření tímto novým přístrojem je každý, kdo chce vylepšit konkrétní místo a chce vidět výsledky hned. Účinek se přitom ještě rozvíjí a výsledek vypadá přirozeně,“ doplňuje doktorka Kulíková.

Bezbolestně za 30 minut

Ošetření je jednoduché a ambulantní. Trvá přibližně 30 minut a je téměř bezbolestné, takže používat místní znecitlivění u něj není nutné – cítit je jen drobné štípání. Cena na klinice LaserPlastic se pohybuje od 12 tisíc korun, liší se podle použitého materiálu a rozsahu zákroku. Psali jsme také: Botulotoxin odstraní mimické vrásky, pomerančovou bradu i pocení. Na co si ale dát velký pozor?.

Témata: vrásky, krása, kůže, pleť
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu