Jak správně zpracovat a jíst granátové jablko. Znáte jeho výjimečné účinky na naše tělo?
Granátové jablko je totiž jedinečným zdrojem antioxidantů a vitamínů. V této podobě je doslova zdravou bombou, která vám dodá energii téměř okamžitě.
Jak jablko pomáhá?
Pomůže ulevit v nemoci, dokonce umí uklidnit podrážděnou pleť a zlikvidovat bakterie a bacily. Granátové jablko je také silně protirakovinné, antivirové a imunitu posilující.
Co granátové jablko obsahuje?
Jak jsme naznačili již v úvodu, je to opravdu široká škála vitamínů a minerálů. Mezi jinými obsahuje vitaminy skupiny B, C, kyselinu listovou, kyselinu pantotenovou, zinek, mangan, draslík, selen, měď, hořčík, vápník, železo, vitamin E, K.
Jaké má granátové jablko účinky?
Granátové jablko je skutečnou vitamínovou bombou (na 100 gramů obsahuje v průměru kolem 240 mg draslíku, 4 gramy vlákniny, 12 mg vitaminu C a mnoho dalších vitamínů a minerálů) a má mnoho pozitivních účinků na naše tělo.
Jak působí na náš organismus?
- protizánětlivě
- protirakovinné
- detoxikačně
- podporuje imunitu
- podporuje krvetvorbu
- Pročišťuje ledviny i játra
- Snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu
- Má omlazující a regenerační účinek
- Působí preventivně proti kardiovaskulárním onemocněním
Jak ovoce správně jíst?
Jíme jeho jadérka, které najdeme pod tvrdším povrchem. Nenechte se odradit složitějším čištěním a jejich vybíráním. V jednom jablíčku najdeme v průměru několik set semen. Ze semen také můžeme vylisovat chutnou a zdravou šťávu. O tom, jak správně jíst ovoce kaki, jsme psali před pár dny.
Víte, že granátové jablko platilo v antice za symbol plodnosti, krásy a věčného života? Možná i proto, že jeho rubínově červená semena připomínají drahokamy. A přesně tak drahocenné je i pro naše zdraví.