Uvolněte své tělo pomocí zajímavé vychytávky

Zdraví 25. října 2019 | 14:14 — Monika Moorová
V dnešní uspěchané době, často zapomínáme na to, že bychom si měli najít čas i na sebe. Relax, masáž, wellness, ale bohužel si na to většinou vzpomeneme po těžkém dni v práci až pozdě večer, když se nám bolestí připomenou třeba záda. Zkuste si v takovém případě pomoci poněkud netradičním způsobem.
Další 3 fotografie v galerii
Věděli jste, co se stane, pokud si stisknete ucho kolíčkem na prádlo? / Internet

Pokud tedy doma nemáte saunu nebo polovičku, která ráda a hlavně kvalitně masíruje, máme pro vás experiment, který určitě stojí za zkoušku. Bude to znít možná zvláštně, ale zkuste si pomoci sami.

K odstranění bolesti, budete potřebovat jen kolíček na prádlo, který se v domácnosti vždy najde. Ano, kolíček! Na lidském uchu se nachází šest bodů, které jsou propojeny s centrálním nervovým systémem.

Každý z těchto šesti bodů na vašem uchu je spojen s určitou částí vašeho těla. A tlakem na daný bod se bolest v té které části těla zmírňuje.

Záda a ramena

Horní část ucha (1) je přímo propojená na záda a ramena. Aplikování kolíčku po dobu asi jedné minuty by mělo přispět ke snížení napětí. Stačí minuta párkrát denně.

Orgány

Další bod na uchu (2) je propojen s tělesnými orgány. Samozřejmě, pokud máte závažné problémy a vnitřní bolesti, měli byste zvážit návštěvu lékaře. V případě mírného stavu, použijte kolíček nebo vytvořte tlak prsty na tomto místě. Úleva na sebe nenechá dlouho čekat.

Klouby

Střední část ucha (3) je propojená s klouby a tlak na toto místo může přinést úlevu ztuhlým kloubům. Samozřejmě, při chronických problémech je třeba vyhledat odbornou pomoc, ale proč nejprve nevyzkoušet tuto jednoduchou metodu.

Dutiny a hrdlo

Nižší-střední část ucha (4) je propojena s dutinami a krkem. To může být nápomocné hlavně během chřipkového období, kdy se chcete zbavit bolesti v krku nebo zanícených dutin.

Trávení

V dolní části ucha (5) je místo nejčastěji spojované s trávením. Vytvářením tlaku na dané místo zmírněte zažívací problémy. Pokud jste z těch, kteří mívají zažívací problémy často, můžete tuto metodu použít preventivně. 

Hlava a srdce

Nejnižší místo na uchu (6) je místo, které je spojeno s nejdůležitějšími částmi těla: hlavou a srdcem. Právě tento bod by Vás mohl přesvědčit o tom, že to funguje. Vzpomeňte si na to, při nejbližší bolesti hlavy.

(Dále čtěte: Připravte si nápoj k dokonalému uvolnění těla před spaním. Ráno se budete cítit jako znovuzrození).

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Solární revoluce ve světě chytrých hodinek! Objevte hodinky nabíjené solární energií

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu