Nejčastější chyby v používání kondomu

Ostatní 01. března 2020 | 18:28 — Anna Novotná
Odborníci tvrdí, že kondom vám může zachránit nejen zlomené srdce, ale i život. Je však důležité prezervativ dobře skladovat a umět také správně používat.
Další 2 fotografie v galerii
Prezervativ je nutné umět skladovat a také správně používat / Depositphotos

Patříte mezi ty, kteří pro bezpečnou ochranu při sexu volí kondom? A jste si jistí, že víte, jak kondom správně používat?

Nejčastější chyby v používání kondomu

Pozdní nasazení

Téměř polovina nedočkavých si nasazuje kondom až po několika zásunech. To stačí na získání nějaké pohlavní nemoci.

Brzké svléknutí

Neuvěřitelných pětačtyřicet procent mužů sundá prezervativ ještě před orgasmem nebo ukončením soulože. 

Žádné místo na špičce nebo vzduch v kondomu 

Velmi často se v návalu vzrušení nepodaří nasadit latexového pomocníka správně. Bez místa na ejakulát riskujete, že se stanete otcem. A s nadbytečným vzduchem mezi gumou a vaší pýchou může snadno dojít k prasknutí kondomu.

Rizika spojená s manipulací

Právě během manipulace při rozbalování kondomů může dojít k jeho poškození a snížení funkčnosti kondomu. Pokud nejste zrovna nejšikovnější, této činnosti věnujte zvýšenou pozornost a kondom vyndávejte jak z krabičky, tak i z obalu velmi opatrně. Důkladní byste měli být i při nasazování. Až jedenáct procent mužů otevírá krabičku s kondomy ostrými předměty, jako jsou například klíče. 

Žádná kontrola poškození

Vzhledem k tomu, že tuhle chybu dělají tři čtvrtiny mužů, je dost možné, že také patříte mezi ně. Jen minimum mužů si totiž po vyjmutí kondomu zkontroluje, jestli není poškozený nebo jestli není už po datu spotřeby.

Opakované použití

Někteří po ejakulaci do kondomu ochranu otočí a opakovaně použijí! To je samozřejmě chyba.

Špatné skladování

Kondomy neskladujte v příliš teplých ani chladných podmínkách a vyhýbejte se i častým změnám teploty.

Jak správně používat kondom

1. Rozbalení

Obal, ve kterém je kondom zabalen, otevírejte opatrně na tom určeném místě, a to jemně roztažením a protržením. Během tohoto úkonu přesuňte kondom na volné místo v obalu, aby nedošlo k jeho poškození. Nepoužívejte žádné ostré předměty při práci s kondomem.

2. Navlékání

Při navlékání kondomu mějte předkožku za žaludem. Uchopte kondom do ruky, správně jej uchyťte tak, aby nevznikla vzduchová bublina. Špičku kondomu celý čas držte stisknutou, dokud si kondom úplně nenavlečete. Kondom zatáhněte co nejblíže ke kořeni penisu. Vždy navlékejte kondom ze správné strany! Musí rolovat zvenku, ne zevnitř.

3. Svlékání

Po ejakulaci penis ještě před ochabnutím opatrně a ještě s kondomem vytáhněte z pochvy. Ejakulát odstraňte např. v umyvadle, kondom napusťte vodou, abyste zjistili, zda neobsahoval dírky nebo nebyl během styku poškozen. Kondom zabalte do hygienického kapesníku a zahoďte do odpadkového koše. Pokud byl kondom poškozen, přečtěte si postup při selhání ochrany. Dále čtěte: Chcete mít skvěle fungující vztah? Dodržujte několik zásad.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu