Abyste zjistily, zda vám sluší krátké vlasy, stačí si udělat test pomocí pravítka

Krása 03. července 2020 | 08:16 — Helena Malá
Správný střih vlasů dokáže vaši vizáž hodně pozvednout, na druhou stranu ale nepovedený účes na kráse nepřidá. Je jasné, že je třeba vyzkoušet více účesů, přesto existuje několik pravidel, kterými je dobré se při výběru střihu řídit.
Další 3 fotografie v galerii
Vybrat si správný účes nemusí být snadné / Depositphotos

Naštěstí účes není definitivní a i když zvolíte takový, který se k vám nehodí, dá se s tím něco dělat. Buď účes změníte, nebo počkáte pár týdnů, než vám vlasy zase dorostou. I tak je lepší odcházet od kadeřníka spokojená. Poradíme vám, jak s účesem nešlápnout vedle.

Podtrhněte svou osobnost

Zřejmě nejdůležitějším faktorem je přizpůsobit střih vlasů vaší osobnosti. Účes totiž o vás může mnohé prozradit, např. to, zda jste spíše konzervativní, nebo odvážný typ, zda jste spíše elegantní, nebo sportovec a podobně.

Také zvažte vaše návyky. Pokud nejste ochotná se svým vlasům každé ráno věnovat třeba hodinu, není moudré volit střihy vlasů náročné na údržbu. A pokud máte ráda tradiční a známé věci, těžko budete volit vlasy sestříhané na ježka s konečky obarvenými na růžovo.

A pokud jste aktivní, máte ráda sport a často se mu věnujete, nebude pro vás nejvhodnější střih, u kterého vám budou padat vlasy do obličeje a nebudete schopná s nimi nic pořádného udělat.

Střihy podřiďte typu vlasů

Pokud už máte jasno v tom, jaký střih vlasů by se nejvíce hodil k vaší povaze a ke způsobu, jakým trávíte svůj čas, zamyslete se nad kvalitou vaší hřívy. I to je totiž nutné vzít v potaz.

Jemné vlasy

Tyto vlasy jsou velice křehké a při péči o ně musíte být zvláště obezřetná. Ideální je kratší střih, který vlasy tolik nezatěžuje. V případě, že dáte přednost delšímu střihu, vlasy si nechejte sestříhat, tím je odlehčíte.

Rovné vlasy

Tyto vlasy mohou působit těžce, proto je dobré je prostříhat a tím jim dodat vzdušnost a objem. Vyvarujte se výrazně krátkým střihům.

Řídké vlasy

U vlasů na první pohled zplihlých a bez objemu je vhodné volit kratší účesy, u kterých se snáz vytvoří nadýchaný dojem. Hustší vypadají také vlasy s ofinou nebo patkou.

Vlnité vlasy

U vlnitých vlasů můžete sáhnout po jakémkoliv typu střihu i délce. Důležité je ale dodržovat při stříhání přirozený směr růstu vlasu. U výraznějších kudrlin se doporučuje zvolit plné či asymetrické střihy vlasů. Vlasům prospějí také masky, které si můžete vyrobit i samy doma, inspiraci najdete v našem článku zde.

Jak zjistíte, že vám budou slušet krátké vlasy

Pokud uvažujte o razantní změně a chcete dlouhé vlasy vyměnit za krátké, zadržte. Pokud jste ještě nikdy krátký účes neměla, nemůžete vědět, zda vám opravdu bude krátký střih pasovat. A i když vám vlasy po čase zase dorostou, mohla byste svého rozhodnutí litovat.

Můžete si ale dopředu udělat jednoduchý a rychlý test, díky kterému snadno zjistíte, zda vám bude krátký účes slušet. Potřebovat budete jen tužku a pravítko. A pro pohodlnější měření oceníte, když budete mít někoho k ruce.

Tužku přiložte vodorovně pod bradu a pravítko svisle od ucha podél tváře tak, aby spolu svíraly úhel 90°. Poté změřte délku od ušního lalůčku po bod, ve kterém se dotýká pravítko s tužkou. Je-li tato vzdálenost menší než 5,7 cm, krátké vlasy by vám slušely. Pro ty, kterým vyšla délka více než 5,7 cm, jsou vhodnější delší účesy. Tuto metodu vyvinul americký stylista, podle jehož slov je 100% spolehlivá.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu