Triky s kuchyňskou solí. Budete překvapeni, na co všechno ji můžete využít

Krása 04. srpna 2020 | 11:57 — Anna Novotná
Kuchyňská sůl má pro mnoho lidí pouze jedno využití. Dodat jídlu chuť. Ale víte, že sůl můžeme využít i v mnoha dalších případech? Sůl tak bude potřebná a užitečná nejen v kuchyni, ale i v péči o vaše zdraví a krásu.
Dalších 6 fotografií v galerii
Obyčejná sůl má neobyčejné účinky / Shutterstock

Pohádkové „sůl nad zlato“ opravdu platí, a to nejen při vaření. Sůl má v naší domácnosti skutečně široké použití, stačí jen vyzkoušet.

Sůl jako skvělý peeling

Sůl se velmi často přidává do různých peelingových přípravků. Právě solí totiž masírujeme pokožku, čímž odstraňujeme odumřelou pokožku. Zanechává hladkou a prokrvenou kůži, která je již na pohled krásnější. Zkuste sůl smíchat s olivovým olejem a dopřát si chvilku jen pro sebe při každém koupání.

Stop mastným vlasům

Trápí vás mastné vlasy a nevíte, jak se jich zbavit? Dejte dvě až tři lžíce soli do svého oblíbeného šamponu. Po několika použitích by měla mastnota zmizet, nebo by se měla zredukovat.

Jiný trik spočívá v proplachování pokožky hlavy roztokem soli. Do 300 ml vody dáme lžíci soli, mícháme, dokud se nerozpustí. Postupně vetřeme do pokožky celé hlavy. Necháme působit 15 minut a opláchneme vlažnou vodou.

Sůl jako účinný pomocník na oteklé oči

I v tomto případě se ukáže sůl jako účinný pomocník. V hrnku teplé vody rozpusťte lžičku soli. Do směsi namočte hadřík a přikládejte ji na opuchlá víčka.

Pomůže od bolesti zubů

Nepříjemná bolest zubů vás může vyřadit z každodenních povinností. Rozpusťte sůl v teplé vodě a vypláchněte, jako když používáte ústní vodu.

Směs soli a jedlé sody je skvělá i na zuby, pokud toužíte po zářivém krásném úsměvu. Buďte však opatrní. I menší množství této směsi vám pomůže udržet zuby bílé a čisté. V opačném případě si můžete zuby spíše poškodit.

Proti bolestem v krku

Nejlevnější a nejefektivnější lék proti bolestem v krku je kloktání slanou vodou! Přidejte do sklenice vlažné vody lžičku soli, zamíchejte a kloktejte alespoň dvakrát denně.

Sůl pomůže rychleji hojit rány

Jakkoli to může znít zvláštně, je to pravda! Pomůžete tím rychlejšímu hojení. Ve sklenici vody rozpusťte 2 čajové lžičky soli a trošku z této směsi dejte na pořezané místo. Možná to zpočátku nebude příjemné, ale můžete si být jisti, že to účinkuje. Pozor, nedělejte tak v případě větší rány. Tento trik je skvělý jen pro menší ranky. 

Sůl můžete využít nejen v kuchyni a nebo v péči o své vlasy, pleť či chrup, dokáže vám výrazně pomoci v celé domácnosti. Čtěte také: Obyčejná sůl dokáže v domácnosti zázraky

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu