Oční linky zvolte podle tvaru očí a vykouzlete si svůdný pohled

Krása 08. října 2020 | 08:32 — Klára Sanders
Každé oko má jiný tvar a stejně tak oční víčka. Proto nestačí udělat na oku jen černou čáru, ale je potřeba brát v úvahu i tvar vašich očí. Pokud správně zvolíte tvar oční linky, dokážete oči opticky zvětšit, zatímco špatný tvar může způsobit, že oči vypadají menší a posmutnělé.
Dalších 7 fotografií v galerii
Oční linky nemusejí být jen černé, ale moderní jsou i barevné / Depositphotos

Linky si mohou dovolit všechny ženy bez rozdílu. Je ale důležité, aby se každá žena při malování linek zaměřila na tvar svých očí a podle toho zvolila i tvar linek. Některé linky vám totiž mohou oči opticky zmenšit a jiné naopak zvětšit. Z toho důvodu je důležité, abyste zjistily, jaké vám budou slušet. Pak už je na vás, zda zvolíte klasické černé linky, hnědé, které budou lépe vypadat na světlejších typech a starších dámách, nebo barevné. 

Symetrický tvar očí

Symetrické oči se trochu podobají mandli, vynikají svoji šířkou. Pokud máte symetrické oči, můžete se radovat. Sluší vám téměř všechny tvary linek. Máte tzv. kočičí oči, se kterými se dobře flirtuje. Málokdo jim totiž odolá. Začněte tenkou linkou ve vnějším koutku oka a malujte ji směrem nahoru. Ve vnějším koutku může být linka silnější. Pokud budete chtít, můžete pouze obkreslit tvar vašeho víčka a neřešit tloušťku linky, protože si to můžete dovolit.

Kulatý tvar očí

Kulaté oči mají skoro stejnou délku a šířku, jsou veliké. Budete vypadat dobře, když s pomocí linky opticky protáhnete šířku svých očí. To uděláte tak, že do vnitřního koutku horního víčka si namalujete pouze úzkou linku a zhruba od jedné třetiny oka ji budete rozšiřovat. Ve vnějším koutku by měla být nejsilnější. Pokud si chcete namalovat ještě spodní linku, spojte ji s vrchní ve vnějším koutku. Do vnitřního ji dávat nemusíte.

Hluboce posazené oči

Hluboce posazené oči znamenají, že máte výraznější obloučky nad očima. Rozhodně si nemalujte široké oční linky, protože byste na první pohled vypadaly, že máte zapadlé oči. Naličte si pouze tenkou linku na vrchní víčko. Měla by být co nejblíže k vašim řasám. Nemusíte se bát vytvořit zobáček za koncem vnějšího koutku oka.

Malé oči

U malých očí často horní víčko trochu překrývá část oka a díky tomu působí, že jsou malé. Takový tvar očí často působí ospale. Očními linkami byste měly docílit toho, aby se vám oči opticky více otevřely. Namalujte si na horní víčko středně širokou oční linku a ve vnějším koutku oka ji hodně rozšiřte. Spodní linku si raději nemalujte, protože by vám opticky zmenšila oko. Psali jsme také: Vytvořte si skvělý make-up. Stačí se při líčení vyvarovat nejčastějších chyb

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu