O vašem vztahu mnohé vypovídá i poloha, ve které spíte se svým partnerem

Vztahy 31. prosince 2020 | 14:40 — Klára Sanders
Z polohy, ve které partneři spí ve společné posteli, jde číst jako z karet. Některé páry spí celou noc přitisknutí a jiní zabírají každý jeden kraj postele. Právě z těchto poloh můžete vyčíst, jak prožíváte svůj partnerský život a jakou míru závislosti a lásky k sobě navzájem chováte.
Další 3 fotografie v galerii
Někteří partneři spí celou noc přitisknutí a jiní zabírají každý jeden kraj postele / Andrea Piacquadio/Pexels

Stejně jako vztah prochází určitým vývojem, prochází vývojem i polohy, které mají partneři při spánku. Jinak spí čerství milenci, jinak stabilní pár a jinak partneři, kteří žijí v dlouholetém manželství. V jaké poloze spíte s partnerem vy? 

Celou noc v objetí

Nejčastěji takto spí páry, které jsou teprve v počátku vztahu, jsou sebou navzájem naprosto fascinováni a své city si vášnivě projevují. Je to poloha dvou lidí, kteří se nesmírně milují, leží na boku tvářemi k sobě. V horní části těla jsou v objetí a nohy mají propletené. Jsou si naprosto oddaní a svou fyzickou blízkost staví nad pohodlí při spánku.

Jako dvě lžičky

Poloha lžíce je většinou následující fází polohy milenců. Pár spolu žije a prožívá každodenní starosti i radosti. Muž a žena leží na stejném boku v pozici napůl plodové. Partneři v této poloze leží přitisknuti k sobě a ten, který zezadu objímá druhého partnera (zpravidla muž), je v roli ochránce. Není ale výjimkou, že se v této roli partneři střídají. Děje se to dokonce i během spánku. Jakmile se jeden otočí, druhý reaguje stejně a role si vymění.

Tato skutečnost vypovídá o silné vzájemné empatii mezi partnery a oboustranné absolutní důvěře. Tato pozice hovoří o stabilním vztahu, ve kterém nechybí jak intimita a vášeň, tak ani angažovanost jednoho k druhému.

Královské lože

Tato poloha často opět následuje po předchozí pozici. Jedná se již o vyzrálé a stabilní partnerství, ve kterém se muž a žena vzájemně podporují a jsou k sobě pozorní. Oba partneři leží vedle sebe a jedna osoba (nejčastěji muž) objímá osobu druhou, která leží na boku přitulená k partnerovi. Jedná se již o pár, který si získanými zkušenostmi vybudoval vlastní způsob společného života. Může se však stát, že upadnou do rutiny jak ve spánkové poloze, tak ve svém vztahu. 

Poloha orla

Jedná se o polohu, kdy leží oba partneři na boku zády k sobě. Některou částí těla se však dotýkají, aby byli neustále ve spojení. Vyjadřují tím, že jsou sice spolu a milují se, ale nemusí o tom pořád dokola mluvit. Takto často spí páry, které již žijí v manželství nebo partnerství delší dobu. Dávají si najevo, že spíš než milenci jsou partneři a jsou na sobě navzájem nezávislí. Je ovšem patrné, že čím méně se při spánku potřebují partneři dotýkat, tím méně jsou na sebe citově vázáni. Psali jsme také: Několik pravidel, která vám pomohou udržet si vztah

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu