Vyberte správnou velikost kalhot s vysokým pasem a získáte opticky krásnější postavu za pár vteřin

Móda 23. března 2021 | 13:32 — Klára Sanders
Kalhoty s vysokým pasem jsou stále in. Jejich největší výhodou je, že skvěle tvarují postavu a prodlužují nohy. Nebojte se je zařadit do svého šatníku.
Další 3 fotografie v galerii
Nebojte se pas zvýraznit pomocí nápadného opasku / Depositphotos

Kalhoty s vysokým pasem jsou trefou do černého. Hodí se totiž do jakékoliv společnosti. Na výběr máte nejenom ze spousty materiálů, ale i barev a střihů. Od lehkého, se kterým vyrazíte na obchodní schůzku nebo do společnosti, až po klasické džíny.

Vyberte tu správnou velikost

Toto je jedno z mála druhů oblečení, u kterého je potřeba, aby perfektně sedělo. V případě kalhot s vysokým pasem je ta správná velikost opravdu zásadní, protože se do nich velmi často zastrkávají různé topy a halenky. Proto vás v oblasti břicha při sednutí nesmí vyvýšený pas kalhot tlačit, jinak by se vám zbytečně tvořily nevzhledné faldíky. Vždy se tedy v kabince během zkoušení zkuste posadit, abyste to zjistila. Pozor také na příliš uplé střihy. Těch by se měly vyvarovat ženy plnějších tvarů.

S čím je kombinovat

Ideální volbou jsou topy nebo halenky, které se dají zastrčit dovnitř. Schováte tím faldíky a i váš zadeček bude vypadat menší. Ovšem jestli máte ráda zkrácené topy, ale rozhodně nechcete na veřejnosti odhalovat bříško, jsou kalhoty s vysokým pasem ideální volbou. V kombinaci s těsným topem si zase dokonale vytvarujete postavu. V tomto případě je ale potřeba mít skutečně dokonalou postavu.

Důležité je i prádlo

Asi si říkáte, proč se hodláme zmiňovat o spodním prádle, když hlavním tématem jsou kalhoty. Má to však jeden důvod. Vysoký pas má totiž za úkol vytvářet dokonalou siluetu přesýpacích hodin, která nebude perfektní bez padnoucí podprsenky, která se nikde nezařezává a drží prsa pevně nahoře.

Do společnosti i na párty 

Elegantní variaci vytvoříte tak, že je zkombinujete se saténovou halenkou nebo klasickou košilí a sakem. Barvy volte základní jako černou, bílou nebo krémovou. V doplňcích buďte střídmá. Jak kombinovat barevné kalhoty, když vás nic nesvazuje? Noste je s proužkovanými topy, květinovými blůzkami nebo džínovou košilí. Pokud máte džíny a chcete v nich vyrazit na pracovní akci nebo na večírek, stačí, když je o pár centimetrů zkrátíte ohrnutím a obujete lodičky. Pak už si jen oblečte vhodný kabát a vyražte. 

Říkají si o podpatky a klín

Podpatky byste měla nosit k těmto kalhotám prakticky vždy, hlavně pokud neoplýváte zrovna těmi nejdelšími nohami. Jestli nejste milovnice podpatků, stačí i drobný klínek. Vysoký pas jako takový sice dokáže lehce prodloužit nohy, a tak opticky protáhnout i celou postavu, ale v kombinaci s plochými botami je tento efekt opravdu minimální.

Zvýrazněte pas

Nebojte se pas ještě zvýraznit pomocí nápadného opasku. Pro ženy, které mají v oblasti pasu faldíky, je ideální pásek v barvě nebo alespoň odstínu kalhot. Díky splynutí bude váš pas opticky štíhlejší. Naopak ženy s úzkým pasem si mohou dovolit klidně i neonové pásky, které upoutají pozornost. Psali jsme také: Tunika je univerzální kousek oblečení, který sluší každé postavě

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu