Jak vybrat džíny, které padnou jako ulité. Inspirujte se velkým průvodcem podle typu postavy

Móda 03. května 2022 | 08:05 — Zuzana Procházková
Džíny jsou základem každého šatníku. S jejich výběrem to však může být složitější, neboť ne každý střih kalhot lichotí všem. Proto jsme si pro vás připravili průvodce výběrem kalhot, díky kterému se už nikdy nespletete.
Další 3 fotografie v galerii
Aby vám džíny dokonale padly, je potřeba znát svůj typ postavy / Depositphotos

V letošní sezóně jsou džíny všech možných střihů výrazným módním trendem. Vrací se do popředí například bokovky, „mrkváče“ nebo také „zvonáče“. Při výběru džín je však potřeba myslet na to, že ne každý střih sluší zkrátka všem. Nejspíš z toho důvodu mnoho žen považuje výběr a koupi kalhot za komplikovanou a často dosti stresující aktivitu.

Nemusí to však být tak složité. Klíčem je znát typ své postavy, a snadno zjistíte, z jakých střihů džín můžete vybírat. Mezi základní typy postavy, které si níže popíšeme, se řadí přesýpací hodiny, hruška, jablko nebo obdélník.

Hruška

Ženy s postavou hrušky mají úzký hrudník, štíhlý pas, ale širší boky i stehna. Přezdívá se jim Věstonická venuše. V tomto případě pro vás budou ideální džíny typu boyfriend nebo rovného střihu. Slušet vám budou také kalhoty s vyšším pasem, které opticky prodlouží nohy, budete vypadat štíhlejší.

Jablko

Postava typu jablka se vyznačuje mohutnějším středem těla, ale nohy má štíhlé. Vyhněte se všem kalhotám s rozšířenými nohavicemi a volte úzké džíny ideálně s elastickým pasem.

Přesýpací hodiny

Někdo tento typ postavy považuje za ideál krásy. Pokud máte úzký pas, ale plnější poprsí a boky, tak máte typ postavy přesýpacích hodin. V tomto případě kupujte džíny s rozšířenými nohavicemi jako například střih bootcut.

Obdélníková postava

Tomuto typu postavy se často přezdívá také chlapecká postava. Ženy mívají nevýrazné poprsí, a v ramenou, pasu i bocích stejnou šířku. Obdélníkové postavě budou slušet téměř všechny typy kalhot, ale nejvíc to budou skinny, které vyzdvihnou štíhlé nohy. Dále čtěte: Krásnou pleť nezískáte jen díky drahé kosmetice. Zaměřte se také na prostředí, ve kterém žijete.

Zdroj: belletag.com, thejeansblog.com, goodhousekeeping.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu