Dámy vysílají pětkrát více sexuálních signálů než pánové. Jaké jsou ty opravdu zaručené ženské zbraně?

Vztahy 01. dubna 2021 | 17:24 — Klára Sanders
Svádění je jistá forma umění. Někdo má k němu předpoklady od přírody a někdo zkrátka neví, jak na to. Naštěstí existují ženské zbraně, které si můžete osvojit a díky nim muže zaujmout.
Další 3 fotografie v galerii
Dámy vysílají pětkrát více sexuálních signálů než pánové / Pixabay

Ke svádění můžeme samozřejmě použít slova. Ale mnohem účinnější je řeč těla. Typickým příkladem je překládání nohy přes nohu, z čehož se dá dokonce vytvořit sexy pohyb, a ženy jsou si toho dobře vědomy. Oproti mužům si více uvědomují sexuální potenciál jednotlivých partií, a to jim rozšiřuje komunikativní pole působnosti. Co to znamená? Dámy vysílají pětkrát více sexuálních signálů než pánové! Takže se dá říct, že vlastně umí lépe flirtovat.

Kdo udělá první krok

Obecně se má za to, že svádění obstarává primárně muž a je to vždy on, kdo musí udělat takzvaně první krok. Ale není to tak úplně pravda. Často je to žena, která se snaží navázat kontakt svůdným pohledem nebo svůdným pohozením hlavy. Muž si však často vůbec neuvědomí, co ho na ženě zaujalo a proč vlastně pozval na kávu či skleničku právě ji. Z toho plyne v podstatě mylné přesvědčení, že muži jsou vždy ti první.

Ženy dráždí svou křehkostí a smyslností, ale nesmějí být příliš vyzývavé, protože to na muže působí lacině. Jaké jsou tedy typické signály žen? 

Pohled

Základní nástroj navazování kontaktu. Od žen nečekejte mnohavteřinové zírání, každé „mrknutí oka“ se počítá. Časté jsou pohledy „přes rameno“ a „po očku“. Ženy se někdy naschvál nedívají – okázalou ignoraci je však třeba brát jako pozitivum. Rafinovanější ženy používají odrazy ve skle (při cestování MHD) nebo kosmetická zrcátka. Stydlivé holky se raději nekoukají nikdy a na nikoho.

Vlasy

Prohrábnutí vlasů, odstraňování neposedných pramínků z čela, upravování účesu doprovázené pohozením hlavou, hraní si s vlasy apod. Během rozhovoru je to jednoznačný signál zájmu.

Nohy

Koleno obvykle směřuje k muži, který ženu přitahuje. Velmi silným signálem zájmu je přehození nohy přes nohu.

Ruce

Dotýkání se vlastního těla, přejíždění si po krku a šíji konečky prstů, protažení paže a odhalení podpaží.

Pohrávání si s předmětem

Obvykle válcovitého tvaru (některé ženy používají cigaretu jako jeden z hlavních nástrojů na upoutání pozornosti).

Všeobecně se dá říci, že u ženy je vždy lepší jakákoliv aktivita, než strnulost. Pokud žena sedí jako zařezaná, buď ji nezajímáte, nudí se, je naštvaná nebo se stydí. Má-li muž zájem, je už jenom na něm, jak takovou ženskou strnulost "rozpohybovat" a zaujmout. Psali jsme také: Ženské zbraně, kterými na muže opravdu nezapůsobíte. Mnoho žen se v tomto ohledu plete

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu