Zbavte se gynekologických zánětů a svědivých ekzémů jednou provždy

Zdraví 26. dubna 2021 | 07:42 — Marcela Plachá
Kvasinková infekce trápí stále více lidí. Přemnožené kvasinky způsobují rozsáhlé potíže od akné, bolestí kloubů, alergií, chronických zánětů až po deprese. Léky na ně nestačí, protože se po jejich dobrání kvasinky opět přemnoží. Proto je nutné změnit vnitřní prostředí.
Další 4 fotografie v galerii
Kvasinky mohou způsobit velké problémy / Depositphotos

Kandidy jsou jednobuněčné houby, které se běžně vyskytují v lidském organismu. Problémy nastávají, jakmile se houba kandida přemnoží. Důvodem je špatná strava (příliš mnoho cukru a mouky) a stres.

Komplexní léčba

Onemocnění kandidózou se netýká pouze příslušného postiženého místa, ale jde o onemocnění celého organismu. Tedy nestačí vyléčit jeden samostatný projev. Léčba musí být komplexní a většinou bývá dlouhodobá. Základ spočívá v podávání antimykotik. Zároveň je však nutné dodržovat dietu, aby byl útok na kandidu zahájen ze dvou stran – hubení a současně omezení podmínek pro množení.

Strava na prvním místě

Základem je velmi přísná dieta trvající alespoň jeden měsíc. "Zcela zakázané potraviny jsou pšenice, veškeré mléčné výrobky, cukr a sladidla, tučné maso (zvláště vepřové a kachní), vejce, tofu, tempeh, sójové mléko, sádlo, kakao, ořechy, avokádo, syrové a sušené ovoce (zvláště banány a tropické ovoce), alkohol, kváskové pečivo a pivo. K ostatním hlavním jídlům je třeba podávat hořké, ostré zeleniny, jako jsou vodnice, ředkve, česnek, zázvor, hořčice, křen," vyjmenovává terapeut Milan Schirlo.

Rýžová dieta

Boj s kvasinkami je náročný, podpořit ho můžete několikadenní rýžovou dietou. Rýže ovlivňuje příznivě celý trávicí systém, je výborná na pohlcování škodlivých látek z těla. Vhodná je např. basmati rýže, protože jde o jeden z nejkvalitnějších druhů rýže. Je aromatická a chuťově výrazná. Po sklizni se skladuje v temnu a v chladu zhruba rok a půl, až pak se očistí. Při rýžové dietě se konzumují tři větší porce rýže se zeleninou denně alespoň tři dny, ideálně týden.

Posílit imunitu i psychiku

Když se kandida léky a dietou vyhubí, je vysoce pravděpodobné, že při první příležitosti se v překyseleném organismu usídlí a pomnoží znovu. Proto je nutné zvyšovat imunitu organismu (Echinacea, enzymové preparáty, extrakt z grepových semen, bylinné směsi...) a dávat do pořádku střevní mikroflóru (jogurty s živou kulturou, probiotické nápoje...). "Dlouhodobě pak snídat rýži se slzovkou a přes den užívat houbu Polyporus umbellatus (choroš oříš), která výrazně odvádí z organismu vlhkost," doporučuje Schirlo. To je nezbytná součást léčby, stejně jako nastolení psychické pohody pomocí pohybu a relaxace. Co všechno má kandida na svědomí, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu