Každé postavě sluší jiný střih plavek. Zamaskujte nedostatky a vyzdvihněte přednosti, je to snadné

Móda 03. června 2021 | 14:44 — Helena Malá
Mnohé ženy vyhlížejí nadcházející letní sezonu trochu s obavami, mají totiž dojem, že jim to v plavkách nesluší. To je ale nesmysl, každá žena může v plavkách vypadat dobře, je třeba jen zvolit správný střih s ohledem na svou postavu. Mnohé nedostatky lze totiž šikovně zamaskovat.
Další 4 fotografie v galerii
Se správným střihem plavek bude každá žena vypadat sexy / Pixabay

Mít dokonalou figuru je asi snem každé ženy. Jenže realita je jiná, některé mají větší bříško, další široké boky, malá či velká prsa či silné nohy. Není ale třeba zoufat a chodit k vodě zahalená od havy po paty. Poradíme vám, jak pozornost kolemjdoucích nenápadně odvést tam, kam je potřeba.

Malá či velká prsa

Pokud máte dojem, že vaší slabinou jsou ňadra, stačí si vybrat správný typ podprsenky. Existují střihy, které prsům dodají objem. Dovolit si můžete i rozmanité vzory, volány či jiné zdobné detaily. Skvěle vám padnou bikiny trojúhelníčkového tvaru a bralette bikiny. Použít můžete také vycpávky. Existují pěnové nebo silikonové gelové, které vašemu poprsí poskytnou oporu. Velkým prsům poskytněte podporu ve formě vyztužené podprsenky, širokých ramínek a vybírejte z klasických podprsenkových střihů.

Plnoštíhlá postava

Od plnoštíhlé postavy odvádějte pozornost pomocí bohatých vzorů, barev, řasení, šňůrek a detailů ve formě korálků a ozdob. Ideální jsou pro vás jednodílné plavky, které zakryjí břicho, strie, dotvoří siluetu přesýpacích hodin a zdůrazní dekolt. Bát se nemusíte ani dvoudílných plavek s vyšším spodním dílem a vyztuženou podprsenkou.

Široké boky a stehna

Pokud máte útlou horní polovinu těla a úzká ramena, ale široké boky a stehna, pak se zaměřte na zvýraznění horní poloviny těla. Trojúhelníkovitý tvar těla nejlépe vynikne v plavkách s výrazným vrchním dílem. Vybírat můžete z podprsenek se zavazováním za krk, rovnými střihy nebo těmi klasickými. Široké boky a stehna zamaskujete spodním dílem se širokým bočním plněním. Vyšší vykrojení vykouzlí prodloužení nohou.

Velká ramena

Pro postavu typu obráceného trojúhelníku je charakteristická mohutnější vrchní část. Dominantu postavy tvoří široká ramena. Vhodné je zúžit vrchní polovinu těla a nechat vyniknout tu spodní. Tu zvýrazníte vhodným vrškem na jedno rameno nebo se zavazováním za krk.

Širší boky a větší bříško

Trápí-li vás širší pas než boky a větší bříško, pak jste nositelkou postavy typu ve tvaru jablka. Vhodným výběrem plavek je důležité zmenšit a schovat oblast břicha a prodloužit postavu. Zvolte jednodílné plavky. Perfektní jsou tankiny. Těmi zakryjete problematickou partii břicha. Skvělé jsou také jednodílné plavky s bohatým řasením. Pokud se rozhodnete pro dvoudílné plavky, pak volte kalhotky s vyšším pasem a širokým lemem po stranách.

Ani pas, ani boky

Dámy s chlapeckou postavou, kterým prakticky chybějí jakékoliv ženské tvary, mohou vybírat z rozmanitých střihů a typů, zaměřit by se ale měly na spodní díl. Vhodné je obléct kalhotky s volány. Taktéž vám padnou kalhotky se sukýnkou.

I barvy udělají své

Jste-li světlý typ, zvolte spíše tmavší barvy. Pokud jste opálená kráska, pak vám budou slušet pastelové a světlé odstíny. Barevnými vzory na jednotlivé partie upozorníte. Chcete-li pravý opak, vybírejte jednobarevné a tlumené barvy. O tom, jaké šaty budou letos trendy, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu