Plátýnková pleťová maska vypne pleť už po prvním použití. Omládnete během čtvrt hodiny

Krása 05. listopadu 2021 | 07:56 — Kateřina Kofroňová
Možná jste už zaznamenali existenci plátýnkových masek, bez kterých se dnes neobejde žádná celebrita nebo influencerka. Pokud stále tápete a nechápete důvod, proč byste ji měla používat i vy, tak právě pro vás je tento článek. Plátýnkové masky jsou totiž mnohem účinnější než ty klasické.
Další 2 fotografie v galerii
Vypadá komicky, ale její efekt je s klasickými maskami nesrovnatelný / Pexels

Pleťové masky má v oblibě mnoho žen, ale i mužů po celém světě. Okamžitě totiž hloubkově hydratují pokožku, důkladně ji vyčistí, rozjasní, omladí a udržují pokožku obličeje v dobré kondici. Záleží, jakou si vyberete, ale obzvláště ty s liftingovým efektem mají schopnost i vyhladit jemné vrásky.

Textilní plátýnková maska snižuje rychlost odpařování účinných látek v masce, kterou jste aplikovali a má tak schopnost působit na pleť déle a více do hloubky. Navíc se vám budou nanášet snadněji pudrové a bylinné masky.

Kde se vzaly

Plátýnkové masky, takzvané sheet mask, jsou jedním z nejrozšířenějších vynálezů pro krásu, které pochází z Jižní Koreje, kde jsou ženy i muži známí svým úsilím při péči o pleť. Pomalu se stávají nepostradatelnou součástí kosmetických procedur po celém světě a nejžhavějším produktem, který vládne pleťové kosmetice. Jejich hlavním úkolem je snižovat rychlost odpařovaných látek z obličejové masky, která tak může působit na pleť déle a hlouběji. V současné době jsou k dostání v několika materiálech, jako je bavlna, mikrovlákno, tencel, lyocell, ale i celulóza. Volba materiálu je hlavním důvodem rozdílnosti cen jednotlivých plátýnek.

Správné použití

Smíchejte pleťovou masku do konzistence husté smetany a aplikujete na čistou pokožku jak jste zvyklí. Poté jen pokryjte obličej plátýnkovou maskou tak, aby správně seděly otvory na oči a ústa a nechte působit zhruba čtvrt hodiny. Můžete použít i face roller, tedy masážní váleček na obličej, aby plátýnko lépe přilnulo k pleti. Nenechávejte však masku na obličeji úplně uschnout. Po uplynutí potřebné doby masku sejměte a obličej omyjte vlažnou vodou. Díky tomu, že dochází k zabraňování vypařování vody a udržení prospěšných látek déle na pleti, prohlubuje se jejich vstřebávání, docílíte toho, že je po aplikaci této masky pleť okamžitě a viditelně vyplněná a zářivá.

Namočení do esence

Lze také zakoupit plátýnko z mikrovlákna, které se namočí do hydratační esence, která se poté i s plátýnkem aplikuje na obličej a nechá se působit. Plátýnko brání odpařování vody z pokožky, a proto ji hydratuje do hloubky. Výsledek je patrný ihned po sejmutí masky. Plátýnko bývá prodáváno v balíčku již s esencí, které je často více, než je potřeba. Esenci pak můžete použít i další den, nebo ji nanést na jiné části těla.

Jak často je používat

Používání plátýnkové masky není nutné nijak omezovat. Pokud to vaše srdce žádá denně a vaše peněženka se tomu nebrání, klidně zařaďte plátýnko do každodenní péče o pleť. Pak už jen vyberte masku, která je pro vás nejvhodnější. Zda to bude hydratační, zpevňující, zklidňující, rozjasňující nebo čisticí, už necháme na vás.

Hlavní výhody

  • hydratuje pleť do hloubky,
  • posiluje kvalitu pleti,
  • snadná aplikace,
  • nízká cena,
  • okamžitý efekt.

Mohlo by vás zajímat: Vyrobte si černou pleťovou masku: Stačí nanést, sloupnout a pleť je jako nová.

Zdroj: urbancompany.com, belmondobeauty.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu