Svět krásy hlásí návrat ke klasickým mýdlům, která si mnozí pamatují ještě z dob socialismu

Krása 13. listopadu 2021 | 07:45 — Mirka Malá
Mnohým to skutečně může připomínat staré časy. Ale ruku na srdce. Dovedete si vůbec představit, kolika tunami plastu zahrneme planetu jen díky obalům od mýdel všeho druhu?
Další 1 fotografie v galerii
Tuhá mýdla jsou zcela přírodní / Shutterstock

A ano, je to jeden z důvodů, proč svět krásy nyní upřednostňuje zase ta klasická tuhá mýdla. Kosmetický průmysl údajně ročně vytvoří ohromných 120 miliard jednotek obalů a 91 % z nich se ani nerecykluje. Navíc se odhaduje, že 70 % plastového odpadu skončí v našich oceánech nebo na skládce, kde trvá více než 400 let, než se rozloží. 

Na obal klasického tuhého mýdla stačí jen papírová krabička, kterou snadno zrecyklujeme nebo spálíme. A co víc, mezi těmito tuhými mýdly najdete už opravdu velkou řadu zcela přírodních produktů, které můžete použít na tělo, ruce i obličej a dokonce i vlasy.

Jaká tuhá mýdla používat

Kategorie tuhých mýdel nabízí už opravdu široký výběr v jednotlivých kategoriích a podle účelu použití.

Hloubkové čištění

Čisticí mýdla z jílu a dřevěného uhlí, která jsou ultrajasná a intenzivně čisticí, zbaví vaši pleť nečistot, přebytečného mazu a bakterií způsobujících skvrny a zajistí vyváženou a vyčištěnou pleť.

Vlasy

Tato tuhá mýdla nabízejí především ekologické receptury a dokáží ve vašich vlasech vytvořit bohatou pěnu, na kterou jste zvyklí u běžných šamponů, které obsahují chemikálie. Vaše vlasy budou nejen čisté, ale protože se jedná o přírodní mýdla, také správně vyživené.

Tělo

Mezi tuhými mýdly do sprchy je opravdu široký výběr. Od těch běžných až po ta nejluxusnější mýdla a platí pro ně to samé jako pro všechna ostatní tuhá mýdla, tedy většina z nich je zcela přírodních. Navíc také vydrží značně déle než sprchové gely. A ženy mezi nimi najdou i mýdla pro intimní hygienu.

Mezi mýdly v jednotlivých kategoriích je navíc velmi široký výběr. Můžete si vybrat mýdla olejová, mýdla regenerační, hydratační či antioxidační. Právě jejich široký výběr je důkazem toho, že svět krásy to s návratem k přírodě myslí vážně. Dále čtěte: Omlazování pomocí terapie červeným světlem doma opravdu funguje. Záleží na správném výběru přístroje.

Zdroj: Cult beauty.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu