Poznejte, jestli jste našli svou spřízněnou duši

Vztahy 02. května 2022 | 10:12 — Pavla Krejčí
Existuje opravdu něco jako spřízněná duše? Spousta lidí si myslí, že ji potkalo, jiní o tom nemají vůbec ponětí. Jak poznat, že je partner opravdu spřízněnou duší, životním spojením, které vám do cesty poslal samotný osud?
Další 1 fotografie v galerii
Spřízněná duše je někdo, s kým se cítíte hluboce propojeni. / Pixabay

Láska je krásná a kouzelná, vyvolává pocit, že všechno konečně dává smysl. Cítíte se šťastní a plní harmonie, zvlášť pokud jsou city opětovány.  Co když vás ale napadá myšlenka, jestli je partner vaší spřízněnou duší? Ať už jste zadaní nebo single, je hezké myslet si, že na každého z nás tam někde venku čeká někdo, koho nám předurčil osud. Zajímá vás, jestli se k vám partner hodí? Tyto znaky vám pomohou posoudit, zda jste potkali svoji spřízněnou duši.

Co je spřízněná duše?

Spřízněná duše je někdo, s kým se cítíte hluboce propojeni. Ne ve smyslu být závislým. Potřeby obou duší jsou uspokojeny stejně, protože vztah spřízněných duší by vás měl vyzývat, abyste od sobectví přistoupili k dávání. Psycholog Michael Tobin říká, „je to uvědomění si, že tato osoba, která sdílí váš život, je součástí vás samotných“.

1. Prostě to víte

Na co jiného se spolehnout než na vlastní pocit, intuici? Žádný test nemůže určit, kdo je vaší spřízněnou duší. Tuto skutečnost musíte cítit v nitru, řekne vám to vnitřní hlas. Možná si říkáte, že to přece nemůžete rozeznat, ale věřte, že až přijde ta správná chvíle, poznáte tu pravou závrať lásky, která plyne ze spojení dvou duší.

2. Ovládá vás pocit klidu

Cítíte vedle partnera vnitřní klid a harmonii. Víte, že je vedle vás a kdykoliv se na nej můžete spolehnout. Společně strávený čas je jako balzám na poraněnou duši, stačí cítit partnerovu blízkost a rázem zapomenete na veškeré starosti.

3. Vnímáte silnou empatii

Jste propojeni duševně. V určitých situacích vás ovládají totožné pocity. Když je partner rozčilený, jste také. Když je šťastný, i vy sdílíte tento pocit. Znáte ho velmi dobře, a tak snadno poznáte, jaký měl zrovna den.

 

4. Netřeba slov

Pokud jste skutečně propojeni, nepotřebujete dlouhé rozhovory, vlastně nepotřebujete vůbec mluvit. Váš vztah je tak hluboký, že poznáte, co se tomu druhému odehrává v hlavě.

5. Sdílíte životní cíle

Jste oba na stejné vlně v životních otázkách. Nemusí se jednat o kariéru nebo rodinu. Vyznáváte stejné morální hodnoty, sledujete společné cíle nebo sdílíte svá přání.

6. Jste nejlepšími přáteli

Základem pevného vztahu nemusí být pouze láska. Mnohdy více znamená pravé přátelství. Pokud mezi sebou cítíte hluboké přátelství, i to je známka spřízněné duše. Přátelství a láska se totiž nikdy navzájem nevylučují.

7. Respekt na prvním místě

Bez respektu nemůže vztah fungovat. Váš partner by si měl cenit, toho, jací jste. Měl by brát ohled na vaše pocity a naslouchat tomu, co říkáte, přestože nemusí se vším souhlasit.

8. Jste sami sebou

Před svou spřízněnou duši nic nepředstíráte. Vidí vás přesně takové, jací jste. V její přítomnosti můžete být sami sebou a přesně kvůli tomu vás bude milovat. 

9. Stojíte si za svým vztahem

Udržovat vztah nemusí být vždy procházkou růžovým sadem. Oba však na vztahu pracujete, udržujete ho a pečujete o něj. I když čisté nebe občas naruší šedý mrak, nevzdáváte se a za svůj vztah bojujete.

10. Souhlasíte s důležitými věcmi

Nikdy se nemůžete shodnout ve všem. Pokud jste však schopni uznat význam zásadních věcí, máte nakročeno k tomu být spřízněnými dušemi.

Psali jsme také: Poznejte, zda je s vámi partner šťastný. Odhalit vám to pomůže způsob komunikace, nálada i jiná znamení

Zdroje: seventeen.com, brides.com, svetzeny.cz.

Témata: vztahy, partner, láska
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu