Pleťové masky z jílu, mořských řas a rašeliny léčí akné, hydratují a bojují proti vráskám

Krása 27. května 2022 | 12:49 — Zuzana Procházková
Dokonale krásná, hebká a hydratovaná pleť je jistě snem každé ženy. Ne vždy ji však takovou máme od přírody, a proto je potřeba ji občas ke kráse lehce pomoci. Právě minerální pleťové masky z jílu, mořských řas nebo z rašeliny jsou k tomu jako stvořené. Nejenže léčí kožní problémy, ale také pleť hydratují, rozzáří a dodají ji elasticitu.
Další 3 fotografie v galerii
Minerální pleťové masky jsou vhodné pro všechny typy pleti / Depositphotos

Pleťové masky by měly být pravidelnou součástí péče o pleť. Samozřejmě, tak jako tomu je v případě pleťového peelingu, není nutné masky aplikovat každý den. Bohatě stačí frekvence jednou do týdne. Oproti často diskutovaným pleťovým maskám z ovoce, zeleniny, vejce či například medu, které si můžete vyrobit doma samy, mají výše uvedené minerální pleťové masky daleko vyšší obsah cenných látek. Díky tomu jsou schopny dokonale pleť vyčistit, zhojit, zklidnit, hydratovat a rozzářit zároveň.

Pro všechny typy pleti

Další velkou výhodou těchto minerálních pleťových masek je to, že jsou vhodné pro všechny typy pleti, tedy i pro tu citlivou. Navíc jsou schopny eliminovat lupénku či ekzémy, a to nejen na obličeji, ale po celém těle. Stačí aplikovat jednou týdně na postižené místo. Nyní se již podíváme na čtyři základní typy minerálních masek, což jsou masky jílové, bahenní, rašelinové nebo masky z mořských řas, a dále si povíme, jak je nejlépe používat.

Mořské řasy vyplní vrásky a hydratují

Pleťové masky z mořských řas jsou vhodné zejména pro zralou pleť, u které dochází ke ztrátě elasticity a kolagenu. Je to z toho důvodu, že výtažky z mořských řas mají schopnost vyplnit vrásky, navrátit hydrataci, a navíc působí protizánětlivě.

Rašelina zbaví pleť i tělo toxinů

Rašelina se používá nejen k pleťovým maskám, ale také k celkovým zábalům těla. Zakoupit ji můžete buď v lékárně, nebo v prodejnách s bylinkami, a to jako hotové zábaly či jako surovou rašelinu. Záleží jen na vás, jaký stav preferujete. A jaké jsou tedy účinky rašeliny? Rašelina obecně pleť vyhlazuje, hydratuje, a navíc ji zbavuje toxinů. Pokud máte ale problémy s pokročilým akné, nebo s praskáním cévek, nejsou tyto masky a zábaly pro vás příliš vhodné.

Masky z jílu dokonale vyčistí pleť

Jílové masky dokonale vyčistí pleť a vytáhnou všechny černé tečky. Navíc pleť přirozeně exofilují. Masky z jílu můžete zakoupit již hotové, nebo si lze pořídit surový jíl v prášku a smíchat ho s vodou. Existují čtyři základní typy jílu. Bílý jíl je vhodný pro citlivější pleť, růžový zase pro zralou pleť a zelený jíl použijte pro pleť smíšenou. Nakonec speciální marocký jíl se hodí pro všechny typy pleti.

Bahno z Mrtvého moře dezinfikuje

Bahenní masky nebo zábaly mají bezkonkurenční čistící a absorpční vlastnosti. Při pravidelné aplikaci brzy pocítíte, že se vaše pleť mnohem méně mastí a póry mizí. Navíc vaši pleť bahenní maska projasní a vydezinfikuje. Masku můžete také aplikovat pouze na T-zónu. Nejčastěji se používá bahno z Mrtvého moře nebo z řek z Alpských Dolomit. Dále čtěte: Průvodce, jak vybrat plavky, které budou nejvíce lichotit vaší postavě a skryjí nedostatky.

Zdroj: elle.com, healthline.com, byrdie.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu