Buddhistická moudra, která dokáží zlepšit život. Milujte naplno, věřte sami v sebe

Ostatní 28. května 2022 | 13:40 — Pavla Krejčí
Buddhistické učení nabízí oproštění od toho, co nás svazuje a pomáhá nám převzít kontrolu nad našimi myšlenkami. Spoléhejte se na své nitro a učiňte svůj život takovým, jaký ho chcete mít.
Buddhistické učení nabízí moudrost a ponaučení / Pixabay

Učení Buddhy nabízí moudrost a životní lekce, které může využít kdokoliv, kdo chce najít inspiraci. Zprostředkovává cestu a možnost vykročit k mírumilovnějšímu a duchovnímu životu. Těchto několik mouder vám pomůže nahlížet na život v lepším a pozitivnějším světle.

„Když se ti líbí květina, prostě ji utrhneš. Ale když milujete květinu, zaléváte ji denně. Kdo tomu rozumí, rozumí životu.“

Není složité utrhnout květinu, dát ji do vázy a nečinně sledovat, jak hyne. Pokud o ni však budete pečovat, odvděčí se vám krásnými květy a záplavou barev.

Stejný princip funguje i v životě. Jestliže něčemu věnujete svůj čas a lásku, vrátí se vám to tisícinásobně. Vložte do toho, co milujete, všechnu svou vášeň, um a úsilí. Nemějte to pouze rádi, milujte to. Pokud jste do něčeho zapálení, budete tomu věnovat nejvyšší úsilí.

Ve vztazích konejte obdobně. Na počátku se vám někdo líbí a vy se do něj postupně zamilujete. Musíme však vztah udržovat, pečovat o něj. Snaha pouze z jedné strany nikdy nemá dlouhodobý účinek.

Z toho plyne jedno ponaučení: žijte svůj život s veškerou láskou, kterou jste schopni poskytnout. Najděte svůj smysl a naplno se do něj ponořte.

„Nebudeš potrestán za svůj hněv; budeš potrestán svým hněvem."

Podléhat hněvu a uchovávat ho v sobě nikdy nepřinese sladké ovoce. Přechovávání negativních emocí ovlivňuje naši mysl a vysává zdravou a pozitivní energii. Klíčem k udržení lepšího života je porozumění a odpuštění.

Pro získání klidné mysli se zbavte negativních emocí. Naučte se odpouštět a uvolnit místo pro krásnější a pozitivnější emoce. Jedině tak naleznete sami v sobě mír.

„Nikdo nás nezachrání než my sami. Nikdo nemůže a nesmí. Každý máme svou cestu."

Existuje jen jedna cesta, po které kráčíme – ta naše. Měli bychom se spoléhat sami na sebe, a ne na ostatní. Mnohdy máme dojem, že nás ostatní znají lépe. Pravdou však je, že jedině vy znáte své nitro nejlépe. Pokud chcete od někoho jiného znát odpověď na to, jak žít svůj život, snažíte se být někým jiným. Nespoléháte se na svou mysl.

Mějte svůj pohled na to, jak žít. Nenechte se ničím ovlivnit. Jedině ty lekce, kterých se vám od života dostane, vám pomohou jít správným směrem. Jen vy víte, co vám daly.

Přijměte problémy, které vám jsou kladeny pod nohy, a čelte jakýmkoliv výzvám. Stanete se silnějšími a budete připraveni na úspěch.

Psali jsme také: Přichází jahodový superúplněk. Nastává ideální čas plnit si svoje tužby a navazovat romantické vztahy

Autorský článek, další zdroj: medium.com

Témata: Buddha, moudra, život
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu