Sezóna třešní je tady aneb jak bleskově vypeckovat sklizené třešně a zabavit zároveň i děti

Ostatní 19. června 2022 | 08:09 — Zuzana Procházková
Sezóna třešní je tady. Pro mnohé se jedná o to nejlahodnější ovoce, na který se každý rok těšíme. Pakliže máte celý koš třešní ke zpracování, ať už do koláčů, marmelád nebo kompotů, pak vás jistě zajímá, jak je co nejrychleji vypeckovat. V tomto článku vám proto prozradíme několik geniálních triků, jak vypeckovat třešně doslova za pár minut.
Další 3 fotografie v galerii
V červnu vrcholí třešňová sezóna a je potřeba sklidit poslední ovoce / Pixabay

Sezóna sklizně třešní bude za chvíli u konce. Proto musíme ze stromů sesbírat postupně všechny třešně, které jsme ještě nestihli sníst a přesunout se k té méně zábavné činnosti – zpracování třešní. A už z třešní plánujete připravovat kompoty, marmelády nebo si je chcete namrazit, a poté přidávat do koláčů, je vždy nejlepší je vypeckovat. Nikdo si přeci nechce kvůli pecce vylomit zub nebo plivat pecky při posezení u kávy a dezertu.

Všichni moc dobře víme, že vypeckování třešní není nic zábavného, a pakliže nevyužijete žádné vychytávky, tak vám vypeckování více kil třešní může zabrat i několik hodin. Proto jsme si pro vás připravili několik geniálních triků, jak třešně vypeckovat za pár minut. Navíc u toho můžete zabavit i děti a zvládnete to tak ještě rychleji.

Trik s trychtýřem

Třešně můžete velmi pohodlně a rychle vypeckovat s pomocí obyčejného trychtýře nebo cukrářského zdobítka. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že metoda funguje skvěle a třešně jdou opravdu velmi rychle vypeckovat. Princip je víceméně stejný, jako u metody popsané s lahví od vína. Co se týká trychtýře, položte jej úzkou částí nahoru. Položte na vyústění trychtýře pecku, a to špičkou dolů, tedy dírka od stopky směruje nahoru. Následně jemným tlakem protlačte pecku do trychtýře.

Trik s lahví a čínskými hůlkami

V rámci druhého triku budete potřebovat nějakou skleněnou lahev, která má úzké hrdlo. Nejlépe vám proto poslouží použitá láhev od vína. Kromě toho si také připravte čínské hůlky. A v čem tento trik spočívá? Láhev od vína umyjte, postavte ji na stůl a na její hrdlo položte třešeň špičkou dolů (dírka od stopky tedy směruje nahoru). Následně čínskou hůlkou, případně kovovým brčkem, zatlačte na pecku od shora dolů, tedy od dírky od stopky. Nemusíte nijak extra tlačit, spíše vyvíjejte kontinuální tlak a dodržujte daný úhel. Pecka bude ihned venku a třešeň neporušená.

Ruční vypeckovávač třešní a višní

Kromě výše uvedených triků můžete pochopitelně sáhnout také po ručních vypeckovávačích, které jsou k dostání v obchodech s kuchyňským vybavením. Musím ale zmínit, že tyto ruční vypeckovávače fungují dobře spíše pro menší višně. Pokud ale na zahradě máte velké třešně tak jako my, tak větší pecky přes litinové očko neprotlačíte. Navíc, než získáte ten správný grif, jak s ručním vypeckovávačem pracovat opravdu rychle, tak to potrvá. Ruční vypeckovávače proto používejte spíše na višně. Dále čtěte: Právě kvete léčivý černý bez. Uleví od horečky, migrény a zánětech močových cest.
 
Autorský článek, další zdroj: stripedspatula.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu