Nedaří se vám seznámit? Výzkumy ukazují, že domácí mazlíček zvyšuje šance

Vztahy 27. srpna 2023 | 07:14 — Pavla Krejčí
Máte pocit, že seznamování v dnešní době trochu připomíná procházku přes minové pole? Randění sice mnohdy není úplně jednoduché, nicméně nové průzkumy odhalily zajímavé poznatky. Jestliže vlastníte domácího mazlíčka, máte velkou šanci na seznámení.
Zvíře může napomoci seznámení / Depositphotos

Říká se, že záliby sbližují. Stejně tak se může stát v případě vašeho domácího mazlíčka. Podle provedených výzkumů prý zvíře zvyšuje šance na seznámení. A není přece nic jednoduššího než se vydat na procházku do parku nebo do přírody. Možná ten vysněný partner čeká právě tam.

Zvíře jako lákadlo na partnery

Průzkum provedený organizací OnePoll na žádost společnosti ORIJEN pet food zahrnul více než 2000 majitelů psů a koček. Výsledky jednoznačně ukázali, že jsou domácí mazlíčci dobrým seznamovacím prostředkem. Zhruba 73 % respondentů uvedlo, že pokud by měli někoho oslovit na ulici, jejich radar by směřoval k lidem, kteří venčí psa. Téměř polovina dotázaných také uvedla, že díky domácímu mazlíčkovi získala telefonní číslo od někoho, s kým se chtěli seznámit. Podobně to prý funguje i na seznamovacích aplikacích. Asi 65 % lidí řeklo, že raději dají přednost někomu, kdo je vyfocen se svým zvířetem.

Vztahy a domácí mazlíčci

Nejen seznamování, ale i následně randění dotazovaní preferují v přírodě. Asi 48 % respondentů uvedlo, že by chtělo jít na rande do parku nebo na pláž.

V případě navázání vztahu asi 81 % lidí souhlasilo s tím, že každý z partnerů do jejich společného bydlení přinesl jednoho domácího mazlíčka. To pak zohledňovali při hledání společného domova – 55 % lidí hledalo místo vhodné pro zvířata, dále 48 % uvedlo, že hledá ubytování se zahradou nebo dvorkem, a 46 % přiznalo, že preferuje místa, kde si jejich mazlíčci mohou hrát.

„Domácí mazlíčci jsou často prvními členy rodiny, které se rozhodneme přivést do našich domovů. Je tedy logické, že při plánování stěhování vezmeme v potaz jejich potřeby,“ řekl Billy Frey, ředitel marketingu firmy ORIJEN.

Mazlíčci jsou ve vztahu většinou hlavním faktorem, který ho upevňuje. 67 % lidí uvedlo, že pokud by se objevily nějaké problémy, jedním z důvodů k urovnání neshod by bylo právě společné vlastnictví domácích zvířat. V případě, že by spolu zvířata nebyla schopna vydržet, jedna třetina respondentů řekla, že by tomu nechali čas a doufali by v úspěch.

Česká republika patří mezi vedoucí země, které chovají domácí mazlíčky. Vlastní je více jak polovina domácností a během pandemie tyto počty ještě více vzrostly. Mezi zvířaty vedou hlavně psi. Šance na seznámení je u nás tedy opravdu obrovská. Psali jsme také: Lidé nejvíce tíhnou k nevěře rok před novou dekádou

Autorský článek, další zdroj: talker.news 

Související články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu