Velká chodidla rovná se velký penis a další fakta a mýty, co o mužích panují

Vztahy 30. srpna 2022 | 09:05 — Pavla Krejčí
O mužích všeobecně panují názory, které si málokdo nechá vyvrátit. Některé případy jsou pravdivé, některé nikoliv. Muži jsou však často úplně jiní, než si ženy myslí. Jaké mýty o nich panují? A které mají pravdivý nebo mylný základ?
O mužích koluje mnoho mýtů / Depositphotos

1. mýtus: Velká chodidla rovná se velký penis

Lež: Existují různé metriky pro posuzování velikosti mužského údu. Kolem tohoto fenoménu však panují převážně babské povídačky. Jednou z nich je, že pokud má muž velké nohy, zákonitě musí mít velký penis. Podle vědců však neexistuje absolutně žádný důkaz, že velikost boty (nebo také v jiných případech velikost ruky nebo velikost nosu) je spolehlivým ukazatelem toho, co muž skrývá v kalhotách. „Věřím, že to všechno vychází z městského prostředí a nezakládá se na pravdivosti," říká Stephen Snyder, MD, sexuální terapeut v NYC.

2. mýtus: Muži chtějí sex po ránu, ženy večer

Pravda: Pro lékaře zcela jasná věc. „Ráno se dobře vyspíte a odpočinete, tělo uvolní testosteron, který probudí libido. A taky si ráno intenzivněji všimnete tělesného pachu, což je atraktivní," říká německý urolog Axel-Jürg Potempa. „Muži mají často mezi čtvrtou a sedmou hodinou takzvané „ranní tvrdnutí“. Ženy jsou ráno s plným močovým měchýřem také sexuálně stimulovány, ale už myslí na úkoly dne a mají pocit, že mají více času ve večerních hodinách, kdy je mnohem více prostoru pro intimitu, takže toto tvrzení je pravdivé."

3. mýtus: Muži podvádějí častěji než ženy

Lež: Sexuoložka Ann-Marlene Henning má na toto tvrzení jasnou odpověď. „Není to pravda, problémem je, že ženy jsou jen zřídka usvědčeny z nevěry. Obě pohlaví podvádějí stejně, jen motivace je jiná: muži jako lovci vyhledávají rychlý sex, ženy se často snaží kompenzovat nedostatek pozornosti v partnerství. Ženy jsou také evolučně naprogramovány k nevěrám – při hledání ideálního partnera – jen to od nich společnost neočekává.“

4. mýtus: Muži mají také biologické hodiny

Pravda: „Obě pohlaví láká rodina, obě se do sebe zamilují, obě chtějí mít děti – zvláště před 40. rokem – a obě je chtějí vychovávat,“ vysvětluje biologická antropoložka Helen Fisher, Ph.D. „Muži po tom touží stejně jako ženy."

5. mýtus: Muži si na „jednorázovku“ vybírají pouze atraktivní ženy

Lež: Ženy si většinou myslí, že musí být atraktivní, aby upoutaly muže. Podle časopisu Human Nature se muži více zajímají o nezávazný sex než ženy a jsou mnohem méně vybíraví. Jsou to tedy právě ženy, které přikládají větší důraz vzhledu a vyžadují, aby jejich potenciální partner byl „výjimečně atraktivní“ ve srovnání s menšími požadavky ze strany mužů. Psali jsme také: Vědci říkají, jak poznáte zájem muže. Vnímejte tón jeho hlasu i jak vás oslovuje

Autorský článek, další zdroj: cosmopolitan.com 

Témata: muži, mýty, sex, vztahy
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu