Ochrana vlasů před chladem: zimní péče

Komerční sdělení 01. února 2023 | 12:46 — Lucie Wirthová
Rozhodně víte, že v zimě pokožka potřebuje zvláštní péči. Vlasy však trpí stejně, proto také vyžadují kvalitní pečující přípravky a účinnou ochranu. S nástupem chladného počasí se vlasy více elektrizují, stávají se křehkými a suchými, navíc může vzniknout nepříjemné olupování a svědění.
Jak nejlépe chránit své vlasy před zimou? / pixabay.com

Nejčastěji je to způsobeno negativními vlivy vnějšího prostředí jako nízkoteplotní režimy, suchý vzduch ve vytápěných místnostech, chlorovaná voda z kohoutku a chyby v každodenní péči. Na vině přitom může být i nesprávná strava, nedostatek vitamínů, minerálů a živin, pravidelný stres a špatný nebo nedostatečný spánek. A tak vzniká otázka: jak pečovat o vlasy v zimě správně? Odhalujeme tajemství v našem článku.

Pravidelně používejte hydratační a vyživující vlasové přípravky

Zimní péče o vlasy by měla zahrnovat hydratační a vyživující produkty vybrané podle typu vlasů, které zabraňují lámavosti a matnosti. Abyste se vyhnuli nejčastějším problémům s vlasy, rozhodně by měla ve vaší beauty zásobě být maska na vlasy obohacená o keratin, rostlinné výtažky a živiny. Masky mají za úkol obnovit zdraví barvených vlasů a hydratovat suché. Navíc snižují mastnotu a minimalizují riziko vzniku lupů.

Profesionálové doporučují si pořídit přírodní oleje, které zabraňují třepení konečků, vyhlazují vlasové vlákno a vyplňují porézní strukturu, což pomáhá předejít možnému elektrizování. Široký sortiment produktů pro všechny typy vlasů najdete na webových stránkách makeup.cz.

Doporučujeme v zimě věnovat pozornost těmto olejům:

  •  ze sladkých mandlí - zabraňuje lámavosti a matnosti;
  • z malinových semínek - v první řadě ošetřuje pokožku hlavy a snižuje svědění;
  • z rakytníku - dodává světlým a odbarveným vlasům hebkost a sytější, výraznější odstín;
  • arganový - obnovuje roztřepené konečky, rozhodně by měl být součástí péče o kudrnaté vlasy;
  • kokosový - stimuluje činnost buněk.

Pokud nevíte, který olej je pro váš typ vlasů nejvhodnější, obraťte pozornost na univerzální olejový komplex, který vyživuje a zároveň posiluje oslabené prameny.

Pravidelné používání vlasového kondicionéru

Pokles teplot je silný stresový faktor. V důsledku toho, že venku je zima, ale v místnosti je horko se vlasová hydrolipidová vrstva ztenčuje. Kvůli tomu jsou vlasy neposlušné a suché, proto se neobejdete bez kondicionéru. Pomůže chránit vlasy před poškozením, vyhlazuje vlasovou kutikulu, zadržuje vlhkost, dodává vlasům hedvábnost a lesk, usnadňuje proces česání. Je důležité používat kondicionér při každém mytí. V zimě dejte přednost silně vyživujícím produktům, které obsahují makadamiový a arganový oleje. Obraťte také pozornost na speciální pečující spreje, které lze pravidelně aplikovat na suché vlasy. A pamatujte si, že péče o vlasy v první řadě musí být komplexní.

Umývejte si vlasy vlažnou nebo teplou vodou, nikoli horkou.

Horká voda špatně ovlivňuje vlasy, vysušuje je a zvyšuje lámavost. V zimě může pravidelné mytí vlasů horkou vodou způsobit silné vypadávání. Proto měli byste v zimě používat výživný, ale šetrný šampon, jehož vysoká kvalita byla ověřena, a poté vlasy důkladně opláchnout studenou nebo vlažnou vodou.

Vždy noste čepici.

Nošení čepice nebo jiné pokrývky hlavy v zimě pomůže chránit před nepříznivými vlivy mrazu a chladu. Nechoďte ven bez čepice, protože nízké teploty vašim vlasům škodí a to má za následek zvýšenou suchost, snížení rychlosti růstu a podvýživu vlasových folikulů. Stylová a krásná čepice, která je v souladu se stylem svrchního oblečení, nejen pomáhá vytvořit zajímavý look, ale také pomůže udržet krásný vzhled vlasů.

Tepelné stylingové přístroje používejte v zimě co nejméně

Vysoušeč vlasů a horká kulma také negativně ovlivňují stav vlasů a vysušují je. Pokud pravidelně používáte tato zařízení, pak se vaše vlasy pravděpodobně stanou matnými a křehkými. Když se z nějakého důvodu neobejdete bez fénu a kulmy, pak péče o vlasy nutně by měla zahrnovat speciální ochranné přípravky, které snižují jejich negativní dopad.

Pamatujte si, že klíčem ke krásným a zdravým vlasům je komplexní, důkladná péče a zdravá strava bohatá na vitamíny. 

Témata: vlasy, kosmetika,
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu