Vyčistěte si pleť jednoduše a za pár korun: Pomocí obyčejné perlivé vody

Krása 13. listopadu 2019 | 12:05 — Monika Moorová
O tom, že sycené vody nejsou pro náš organismus zrovna to nejlepší, už kolovala spousta článků. Panují ale názory, že bublinková voda až tak do značné míry neškodí. Víte, kdy může být dokonce velmi prospěšná?
Další 4 fotografie v galerii
Perlivá voda je zázračný kosmetický prostředek, který nestojí skoro nic / Depositphotos

Dejte si bublinkovou vodu. Ale místo na pití ji použijte na pleť. Přesně to radí kosmetičky všem ženám. Co je v perlivé vodě tak zázračné?

Hit bublinkové vody se poprvé objevil kde jinde než v Japonsku. Velmi rychle však sycenou vodu začaly používat i ženy v Koreji, ale svou popularitu už si získala i v Americe a postupně dobývá také Evropu. Jak se totiž zjistilo, bublinky umí pleť nejenom hezky vyčistit, ale také osvěžit obličej, což řada žen ocení hlavně ráno po probuzení.

V čem tkví tajemství? 

Tajemství této vody tkví v tom, že bublinky perlivé vody se chovají jako malé kartáčky. Při kontaktu s pletí čistí póry, odstraňují odumřelou kůži, a pomáhají tak k zářivější pleti. Oxid uhličitý rovněž podporuje lepší cirkulaci a vyživování pokožky, protože rozproudí krev a kyslík v podkoží. Navíc perlivá voda je k pleti mnohem šetrnější než kohoutková. Ta má totiž pH kolem 7, zatímco perlivá mívá pH 5,5.

Ideální pro všechny

Díky pravidelnému čištění pleti perlivou vodou se můžete zbavit pupínků, které se tvoří coby následek ucpaných pórů, nemusíte se bát žádného podráždění či alergické reakce, a ještě navíc neutratíte moc peněz za drahou kosmetiku. 

Použití je velmi jednoduché

Použití sycené vody je velice jednoduché. Perlivou vodou si omyjte tvář nebo zadržte dech a ponořte do misky obličej na 10 až 20 sekund. Pak použijte pleťový mycí gel nebo emulzi a opět omyjte perlivou vodou. Pleť osušte, dočistěte tonikem, ale opět můžete použít i perlivou vodu. (Dále čtěte: Není vaše pleť v top formě? Zkuste úžasné domácí masky).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu