Jak mít paty zase jako miminko. Stačí vám k tomu soda nebo ústní voda

Krása 20. prosince 2019 | 14:28 — Anna Novotná
Máte na nohou neustále tvrdé paty a ať děláte, co děláte, výsledek žádný? Známe jednoduché způsoby, jak je mít zase jako miminko. Zbavte svá chodidla ztvrdlé kůže a radujte se s hebkých nohou.
Dalších 5 fotografií v galerii
Na boj proti tvrdým patám někdy jen škrabka nestačí / Depositphotos

Abyste se vyhnuli popraskané pokožce, je důležité provádět pravidelnou hygienu nohou. Spousta dam proto chodí pravidelně na pedikúru, kde nechávají stovky korun. Stejně perfektní paty si můžete udělat i doma. Máme pro vás dvě metody, které vám zaberou jen několik minut. Obě dokáží s pokožkou na nohách přímo malé zázraky. 

Paty jako miminko po mléku

Tato léčba vám zajistí, že vrchní odumřelé vrstvy pokožky chodidel se budou dát snadněji odstranit a zároveň zrelaxuje nohy po celodenní zátěži. A hlavně vás to bude stát doslova pakatel.

Suroviny

  • 2 až 3 polévkové lžíce sody
  • 3 až 4 sklenice (0,6 až 1 litr) mléka

Postup

V hrnci zahřejte mléko, ale jen na takovou teplotu, která bude pro vás příjemná a nebude pálit. Potom si vezměte lavor a mléko do něj přelijte. Vložte do něj chodidla a užívejte si tuto mléčnou koupel zhruba tak šest minut. Po uplynutí doby přisypejte do lavoru sodu, dobře promíchejte, aby se rozpustila. Opět vložte nohy zpět do koupele a znovu je máčejte dalších pár minut. Po koupeli si nohy dobře vydrhněte, opláchněte vodou a vysušte ručníkem. Nakonec si dejte na nohy krém, který běžně používáte. Pokud budete tuto koupel dělávat pravidelně, první pozitivní výsledky na svých nohách zaznamenáte již po několika dnech.

Koupel z ústní vody

Další ingredience se ukrývají přímo ve vaší koupelně. Je to obyčejná ústní voda Listerine. Kombinace kyseliny benzenové a etanolu v ústní vodě je ideální i pro umývání nohou. Pomůže vám odstranit suchou pokožku a zabít bakterie, které způsobují plíseň na nohách. A když do Listerine roztoku vložíte vaše nohy, zažijete i příjemné brnění pokožky.

Suroviny

  • 1 šálek Listerine (nebo jiná ústní voda, která má antiseptické účinky)
  • 1 šálek bílého nebo jablečného octa
  • 2 šálky teplé vody

Postup

Přísady promíchejte a do směsi si vložte nohy. Vaše nohy možná budou vypadat trochu modré, ale je to jenom dočasný efekt, který bude slábnout a nebude vám způsobovat žádné těžkosti.

Banánový zábal

Na tvrdé paty také zabírá zábal z dužin banánu. Tu necháte působit nejméně deset minut a poté opláchnete.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

První československý vůz s klimatizací představoval nevídaný luxus. Inovace, která změnila svět pochází z dílen USA

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu