Buďte krásná v každém věku. Účes dokáže podtrhnout hezké rysy a potlačit nedostatky

Krása 16. října 2020 | 08:55 — Klára Sanders
Správně zvolený účes dokáže opravdu hodně a ke každému věku ženy se hodí něco trochu jiného. Účesem můžete podtrhnout hezké rysy ve vašem obličeji a naopak. Zvolíte-li špatný, zdůrazníte nedostatky a můžete si přidat i několik let navíc.
Další 4 fotografie v galerii
V každém věku sluší ženám sluší jiný účes / Depositphotos

Každá žena by měla o svůj vzhled pečovat, ať už je jí 20 nebo 60 let, a týká se to také vlasů. Především dobrý střih dokáže s vizáží udělat velké divy. Je dobré vědět, kdy zvolit vlasy na ježka, a kdy je naopak lepší nechat se ostříhat na mikádo. Extravagantní i romantické účesy patří k mládí, ale čím je žena starší, snaží se účes umírňovat svému věku. 

V každém módním časopise naleznete obrovské množství nejrůznějších účesů. A jak si z nich vybrat? Každému sluší něco jiného a určitě neexistuje žádné přesné pravidlo, jak by měl účes v tom kterém věku vypadat. Pokud ale nevíte, jak s vašimi vlasy naložit, můžete se řídit obecnými radami odborníků.

Podle kadeřníků je nejdůležitější zvolit takový účes, ve kterém se budete cítit dobře. Existují ale střihy, které všeobecně podle věku vypadají lépe nebo hůře. Co sluší dvacetileté slečně, může na šedesátileté ženě vypadat poněkud rozpačitě.

Ve dvaceti s účesem experimentujte

Super krátké vlasy jsou střídavě na výsluní i out, momentálně jsou ale hodně v kurzu. Nechat se ovšem ostříhat na ultra krátkého ježka vyžaduje od ženy notnou dávku odvahy. Nejlépe si tento účes užijete ve 20 letech, kdy sršíte energií a máte, co se týče svého vzhledu, pro strach uděláno. Vlasy si nechejte vyholit tak nakrátko, jak si jen troufnete. Můžete si být jistá, že budete vypadat odvážně, moderně a sexy. Ale pozor, než se necháte o svou hřívu připravit, poraďte se se svým kadeřníkem. Ten vám určitě poradí, zda právě vám bude tento sestřih slušet. Obecně platí, že čím jemnější máte rysy v obličeji, tím lépe vám bude tento účes slušet.

Francouzský look sluší třicátnicím

Francie byla vždy kolébkou módy a mimo jiné dala světu i francouzské mikádo. Jde o účes, kdy vlasy nedosahují dále než na hrudník, což znamená, že nejsou příliš dívčí. Francouzské mikádo vypadá opravdu dobře s pěšinkou uprostřed, jemnými vlnami a krátkou ofinou ve stylu Brigitte Bardot. Dodá vám stylový, nonšalantní vzhled. A pokud nemáte přirozeně vlnité vlasy, nevadí. Vytvořte si je pomocí natáček, kulmy nebo žehličky. Celý vzhled můžete ještě vylepšit pomocí spreje na podporu textury.

Čtyřicátnicím seknou dlouhé vlasy

Dlouhé vlasy působí mladistvě a svěže, ale hodně záleží na střihu. Silné vlasy je dobré sestříhat. Obličej zase zvýrazní ofina. Dlouhé vlasy ovšem vyžadují péči. Aby vypadaly skutečně dobře, musejí doslova překypovat zdravím a krásou. Vyplatí se tak pravidelně používat vlasové masky a pár kapek vlasového oleje na konečky.

Šik lob účes pro padesátnice

V padesáti letech je už obvykle lepší extra dlouhým vlasům dát sbohem. Pár let navíc vám naopak opticky přidá takzvaný lob účes. Vlasy končí na úrovni ramen a dlouhá ofina může zdůraznit vaše obličejové rysy. Aby střih nevypadal strnule, je vhodné si vlasy fénovat pomocí kulatého kartáče. Účes pak zafixujte lakem.

Pro šedesátnice jedině stylové mikádo

Ženám po šedesátce většinou skvěle sluší mikádo. I v případě, že si necháte přirozenou šedou barvu vlasů, působí tento účes moderně, stylově a sebejistě. A pokud si myslíte, že s klasickým mikádem nelze vytvářet rozličné účesy, jste na omylu. Někdy můžete střih uhladit pomocí žehličky, jindy jej pomocí kulmy zase naopak jemně rozvlníte. Jinak také vypadá mikádo s rovnou ofinou a jinak s patkou. Psali jsme také: Vyzkoušejte trik na mastné vlasy. Za pár minut budou vypadat jako umyté

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu