Klasické bělení zubů je drahé. Vykouzlit si zářivý úsměv můžete i pomocí přírodních prostředků

Krása 06. října 2020 | 09:15 — Klára Sanders
Krásné a bílé zuby bývají často první věc, kterou si na člověku všimnete. Pravidelná návštěva zubaře a dentální hygiena vám ke krásným zubům pomohou, ale není to úplně levná záležitost. A zrovna bělení zubů patří k nejdražším úkonům. Vyzkoušejte přírodní prostředky, které vám zuby vybělí a většinou je máte doma.
Dalších 7 fotografií v galerii
Bělejší zuby můžete mít i díky přírodním prostředkům / Shiny Diamond/Pexels

Každý z nás touží mít krásné, bílé a zdravé zuby, ale opravdu zářivý úsměv má málokdo. Většině z nás zuby časem trochu zežloutnou. Může za to nedostatečná zubní hygiena, kouření, pití červeného vína a také genetické dispozice. Základem je správné čištění zubů, používání zubních kartáčků a nití. Předejdete tím různým zdravotním potížím v dutině ústní a zuby vám nebudou tak rychle žloutnout. Na bělení zubů můžete použít přírodní prostředky, které vám neponičí sklovinu.  

Jahody

Možná vás to překvapí, ale bělit zuby dokáží i jahody. Obsahují enzym, který dokáže navrátit chrupu bílou barvu. Nyní sice už není sezona jahod, ale brzy je najdete v obchodních řetězcích. Můžete si však počkat až na jahody ze zahrádky bez různých chemických prostředků.

Jahodami si vybělíte chrup tak, že je rozmačkáte, nanesete silnou vrstvu na zubní kartáček a opatrně si zuby vyčistíte. Jahody na čištění chrupu používejte zhruba dvakrát týdně. 

Jedlá soda

Jedlá soda je všestranný pomocník, dokonce vám trochu i vybělí zuby. Rozpouští zubní kámen, bojuje proti bakteriím v dutině ústní a přispívá k voňavému dechu. Pomůže vám odstranit plak a skvrny na zubech.

Zhruba jednou až dvakrát týdně si namočte kartáček do jedlé sody. Opatrně si s ním vyčistěte zuby, abyste si neponičili sklovinu. Tento proces dělejte po dobu šesti týdnů. Po čase byste měli vidět na svém chrupu menší změny k lepšímu.

Kokosový olej  

Kokosový olej je skvělý pomocník při bělení zubů. Odstraňuje bakterie a úspěšně bojuje se zubním plakem. Máte dvě možnosti, jak ho na svůj chrup použít. Nejdříve si klasicky vyčistěte zuby kartáčkem a zubní pastou.

Po čistění chrupu použijte kokosový olej namísto ústní vody. Napijte se ho a převalujte v ústech zhruba patnáct minut a poté vyplivněte. Tuto proceduru opakujte denně, jde o přírodní prostředek, takže vám nijak nepoškodí zubní sklovinu.

Kokosový olej si můžete nanést na kartáček a chvíli si s ním čistit opatrně zuby. Ústa si vypláchněte až po deseti minutách, do té doby kokosový olej v dutině ústní nechte působit. Psali jsme také: Triky s kuchyňskou solí. Budete překvapeni, na co všechno ji můžete využít.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu