Na pigmentové skvrny pomohou i přírodní prostředky

Krása 01. října 2020 | 10:18 — Klára Sanders
V létě se mnoho z nás snaží docílit dokonalého opálení. Pokud je působení slunce přiměřené, je výsledkem rovnoměrné opálení. V případě, že je pokožka vystavena příliš silnému slunci, zvýší se aktivita melanocytů a vytvoří se příliš mnoho melaninu. To může mít za následek, že se vám na obličeji začnou tvořit pigmentové skvrny.
Další 4 fotografie v galerii
Po letních měsících se na pokožce začínají objevovat pigmentové skvrny / Depositphotos

Vedle vrásek jsou pigmentové skvrny jedním z nejčastějších problémů s pletí, které ženy v dospělosti řeší. Pigmentové skvrny nejsou nebezpečné, ale nevypadají dobře. Mohou se utvořit hned z několika příčin. Nejčastější z nich je působení slunečního záření. Z toho důvodu se mnoha lidem tvoří největší množství pigmentů po letních měsících. 

Pokud se chcete pigmentových skvrn zbavit a nechcete utrácet peníze za kosmetické ošetření či krémy, vsaďte na přírodní prostředky.

Bílý jogurt

Bílý jogurt prospívá nejen střevům, ale i pokožce. Obsahuje kyselinu mléčnou, která má zesvětlující účinky. Smíchejte jogurt s medem. Ten se používá často v kosmetice pro své hydratační účinky, dokáže pokožku trochu zesvětlit a zdárně bojuje proti akné.

Dejte do jogurtu tři lžíce medu a důkladně promíchejte. Směs si natřete na pigmentové skvrny a nechte ji působit zhruba patnáct minut. Tuto proceduru opakujte každý den po dobu jednoho až dvou týdnů. Za pár dní byste měly vidět výsledky.

Citronová šťáva

Citron hydratuje pokožku, jde o přírodní bělidlo. Vymačkejte z něj šťávu a připravte si dvě lžíce medu. Ingredience smíchejte dohromady. Vytvořenou směs si natřete na všechny pigmentové skvrny, které se vám v nedávné době na pokožce objevily. Proceduru opakujte každý den. Během několika následujících dní můžete sledovat, jak pigmenty blednou.

Brambora

Umyjte bramboru a rozkrojte ji napůl. Jednou polovinou třete místo, kde se vám udělaly pigmentové skvrny. Opět tento proces opakujte několik dní za sebou a sledujte, zda vám hnědé skvrny blednou. 

Okurka

Okurka obsahuje velké množství vody, takže pokožku dobře hydratuje a napomáhá k léčbě různých kožních onemocnění. Nastrouhejte okurku, připravte si gram mouky a vymačkanou citronovou šťávu. Všechny ingredience spolu důkladně promíchejte.

Směs naneste na pigmentové skvrny a nechte ji několik minut působit. Tento proces opakujte každý den, dokud vám pigmentová skvrna alespoň trochu nezesvětlá. Psali jsme také: Několik tipů, jak se zbavit rozšířených pórů, když už ani kosmetika nezabírá.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu