Pozor na to, co jíte a pijete. Některé potraviny a nápoje dokáží negativně ovlivnit i náš vzhled

Krása 30. října 2020 | 10:48 — Klára Sanders
Vzhled ovlivňují ve velké míře i potraviny a nápoje, které konzumujete nebo naopak, kterých máte nedostatek. Zkrátka, co tělo dostane, to také vrací.
Dalších 9 fotografií v galerii
Alkohol obírá vaše tělo o vodu a tím pádem se vám rychleji vysuší pleť / Depositphotos

Strava má na vaše tělo a celkovou vizáž obrovský dopad. Díky správnému výběru potravin můžete mnoho problémů vyřešit a vyhnout se předčasnému stárnutí, protože to, co se nachází ve vašem jídelníčku, je důležitější, než si možná myslíte. Potraviny a tekutiny se nakonec odrazí nejen na vaší postavě, ale i obličeji.

Větší množství alkoholu

Pokud je váš pitný režim složený převážně z alkoholických nápojů, vína, či piva, na vaší tváři se to nakonec odrazí. Alkohol obírá vaše tělo o vodu a tím pádem se vám rychleji vysuší pleť. Jedním z následků může být, že se vám mezi obočím vytvoří nehezké vrásky, protože tato část obličeje je propojena s játry. Stejně můžete zaregistrovat i hluboké svislé vrásky kolem úst. A mimo to budete mít časem červenější tváře či nos.

Příliš mnoho mléka

Kravské mléko také není až tak skvělé, jak si možná myslíte. Jeho nadměrné množství může způsobit ve vašem těle a na tváři několik změn. Pokud to s mlékem denně přeháníte, může se stát, že časem zaregistrujete oteklá oční víčka, kruhy pod očima a vyrážky kolem úst a na bradě. Pokud se mléka vzdát nechcete, sáhněte raději po ovčím či kozím mléku.

Více cukru

To, že nadměrná konzumace cukru vede k tloustnutí či různým zdravotním problémům, je obecně známé. Cukr ale ovlivňuje i vaši tvář a kvalitu pleti. Pokud se ve vašem jídelníčku nachází příliš mnoho sladkostí a celkově hodně sladíte, nemůže vás pak překvapit, že vaše tvář se začne měnit. Přibydou vám vrásky na čele, kruhy či váčky pod očima, akné a vaše tvář bude působit celkově bledě a bez barvy.

Pokud vás trápí jedna ze zmíněných věcí, zkuste změnit jídelníček. Přidejte do něj více čerstvých potravin, zeleniny, zdravých bílkovin a ovoce. Neznamená to, že se musíte vzdát všeho, co máte rádi. Pouze to s ničím příliš nepřehánějte. Všeho s mírou totiž platí i ve stravování. Psali jsme také: Sklizeň různých druhů dýní začíná. Objevte jejich skvělé účinky na zdraví

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu