Pokud věříte v sílu přírody, zbystřete. Přírodní existuje i botox

Krása 26. prosince 2020 | 08:43 — Klára Sanders
Od jistého věku se na tváři každé z nás začnou objevovat vrásky. Někomu stárnutí nevadí a je s ním smířený, ale někdo si rád pomůže estetickou medicínou nebo dokonce vyhledá pomoc plastického chirurga. Pokud se vám tyto zásahy příčí, bojíte se nebo dáváte přednost přírodním přípravkům, vyzkoušejte přírodní botox.
Dalších 6 fotografií v galerii
Krásnou a hladkou pleť chce mít každá z nás / Pixabay

Krásnou a hladkou pleť chce mít každá z nás, ale ne každá máme odvahu na razantní zákroky. Naštěstí existují i jiné možnosti a jednou z nich je právě přírodní botox. Přírodním botoxem je označován cenný olej ze semen kaktusů rostoucích v mnoha zemích světa. Jedná se o opunciový olej, který je považován za vůbec nejdražší olej na světě. Olej se vyrábí ze semínek plodu opuncie, celým názvem Opuntia ficus-indica f. amyclaea a je v přírodní kosmetice považován za nejúčinnější zbraň proti stárnutí pokožky a tvorbě vrásek.

Původ zázračného oleje

Opuncie patří do čeledi kaktusů. S pěstováním opuncie se začalo před devíti tisíci lety v Mexiku. V 15. století se tato rostlina rozšířila do Středomoří a do ostatních částí světa. V současnosti se nejvíce pěstuje v Mexiku, Brazílii, Bolívii, USA, Itálii, v severní a jižní Africe a v Indii.

Co obsahuje?

  • Nenasycené mastné kyseliny, jako jsou omega-6, omega-9, omega-7 a omega-3.
  • Vitamin E, beta-karoten a vitamin K1.
  • Kosmeticky významné fytosteroly a polyfenoly.
  • Draslík, fosfor, hořčík, vápník.
  • Antioxidanty (vitaminy A a C).

Vysoká cena oleje má svůj důvod

Proces výroby oleje je skutečně náročný. Jelikož opuncie i jejich plody mají nepříjemně ostré trny, musí se nejdříve opatrně osekat, poté se plod rozřízne, vyjmou se semínka a ta se pak za studena vylisují. Dalším důvodem, proč je olej tak drahý, je množství plodů, které je potřeba zpracovat, abychom dostali 1 litr oleje. Na 1 litr je potřeba 800 kg plodů opuncie, což je 24 kg na 30 ml oleje nebo 12 kg na malinkou lahvičku s olejem o obsahu 15 ml. Cena opunciového oleje se na kosmetickém trhu pohybuje okolo 50 000 Kč za 1 litr.

Účiny oleje

Olej z opuncie dokáže zadržovat v kůži vodu, čímž dochází k regeneraci a hluboké hydrataci pokožky a působí tak jako revitalizační sérum na jemné vrásky kolem očí a rtů. Rovněž stahuje póry a dokáže odstranit kruhy pod očima. 

Klinické testy prokázaly, že opuncie je schopná navázat množství vody, které odpovídá více než desetinásobku hmotnosti plodu. Co ještě olej dokáže?

  • Vyrovnává vrásky.
  • Zjemňuje a vyživuje pokožku vitaminy a omega kyselinami.
  • Napomáhá udržovat naši pleť dlouhodobě hydratovanou.
  • Má uklidňující a protizánětlivé účinky.
  • Má pozitivní vliv na nervovou soustavu.

Použití

Pokožku navlhčete vodou a olej jemně vmasírujte. Množství nanášeného oleje je individuální a záleží na typu pleti. Na tvář často stačí 1 až 2 kapky. Opunciový olej patří mezi oleje, které nezanechávají mastný film a velmi rychle se do pokožky vstřebá.

Aplikaci oleje opakujte podle potřeby, ráno i večer. Opunciový olej můžete použít jak na tvář, tak i na suché a lámavé vlasy. Psali jsme také: Zbavte se podrážděné pokožky, akné a pupínků pomocí domácí přírodní péče

Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Fascinující místo, které stvořil sám Bůh. Tady dostanete své tělo i mysl do naprosté pohody

Fascinující místo, které stvořil sám Bůh. Tady dostanete...

Skvělý tip pro ty, kterým je na sjezdovkách příliš těsno

Nejoblíbenější zimní destinace v době covidové. Češi...

Místa, která vás svou nedotčenou přírodou doslova...

Jedinečné mosty, které vám svojí originalitou vyrazí dech,...

Báječné koupání uprostřed zimní inverze. Ve střední...

Zavřít reklamu